Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Morera crida a “la màxima unitat” en el congrés del Bloc

Josep Miquel Moya, Mariai Talens, Enric Morera, Àgueda Micó, Xavier Hervàs i Amparo Piquer en la presentació de la candidatura al congrés del Bloc.

Adolf Beltran

“Ens interessa la màxima unitat, el màxim consens”, ha assenyalat el secretari general del Bloc i president de les Corts Valencianes, Enric Morera, aquest divendres, en una conferència de premsa en què Àgueda Micó, candidata a secretària general en el congrés que el partit celebrarà els dies 21 i 22 de maig, ha anunciat que el proposa com a futur president de la formació nacionalista.

Després de reiterar la seua aposta per “una candidatura d’integració”, Micó ha anunciat que Morera s’incorpora a la seua llista per a exercir un paper “en la direcció política”, però no en la “gestió interna” del Bloc. Micó ha presentat uns quants dels integrants de la seua candidatura de les comarques valencianes (farà el mateix amb Alacant i Castelló), que representen la “diversitat de sensibilitats” que conflueixen en el que ha descrit com “un projecte de majoria i un projecte plural”.

Mariai Talens, de Dones amb Compromís, ha advocat per “fer xarxa” i per “feminitzar” la política i els lideratges. Josep Miquel Moya, director general d’Esports i exportaveu a Gandia durant molts anys, ha reivindicat el perfil municipalista del Bloc, però ha ressaltat la coordinació que ara és possible amb la Generalitat i que permet “més eficàcia”. Amparo Piquer, responsable d’acció electoral i implantació en l’executiva actual, ha destacat la importància dels col·lectius locals i comarcals i ha valorat que “el futur del Bloc el decidisca tota la militància”, en un congrés sense delegats. Xavier Hervàs, del Bloc d’Esquerres i Sobiranista i exregidor a la Ribera, ha estat molt explícit en proclamar: “No tinguem por de les aliances”.

Precisament el tema de les aliances, com la que Compromís va establir amb Podem en les eleccions generals passades, encoratja la possibilitat, encara no concretada, que sorgisca una candidatura alternativa que encapçalaria Rafael Carbonell. Àgueda Micó ha insistit en l’excel·lent situació del valencianisme, que ha arribat a totes les institucions, i ha apostat per construir un “projecte hegemònic dins de Compromís i amb una visió molt oberta”.

Com a candidata, Micó, que és secretària d’organització en l’executiva actual, ha insistit en el fet que el lema de la seua llista, “un país per construir”, justifica tots els esforços que queden “per integrar” fins al mateix dia del congrés. I Morera, al seu torn, ha reiterat la conveniència d’una única candidatura que done imatge d’unitat, perquè la prioritat és “donar estabilitat, suport i seguretat al canvi polític”, tant en l’àmbit valencià com en l’àmbit espanyol, on Compromís s’ha convertit en un actor rellevant.

Etiquetas
stats