Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

El MUVIM acollirà la Viquitrobada, la primera reunió anual de viquipedistes a València

Una trobada de Viquipedistes feta a València.

elDiariocv

El cap de setmana del 12 i 13 de novembre són les dates escollides pels viquipedistes, la comunitat darrere de l’enciclopèdia online Wikipedia, per a celebrar el seu encontre anual. Este acte, conegut com a Viquitrobada, consisteix en un conjunt de conferències i activitats que giren al voltant de la popular enciclopèdia online i els altres projectes de la Fundació Wikimedia.

L’acte, que se realitzarà a diferents sales del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat, al Parc de l’Hospital de València Capital, encara no te una programació tancada, ja que la seua elaboració és com la dels articles de Viquipèdia: comunitària i realitzada a partir de les aportacions dels voluntaris. Entre les propostes que s’han enviat hi ha tallers d’infotaules per a usuaris avançats o un clàssic de les edicions anteriors, els tallers per a públic general que estiga curiós sobre com funcionen els projectes-wiki. Amical Wikimedia, l’entitat organitzadora de l’esdeveniment, està oberta a les propostes de la comunitat, que en edicions anteriors han arribat a incloure tallers de copyright realitzats per especialistes, o la col·laboració de professors universitaris.

Segons un comunicat, les Viquitrobades són encontres de viquipedistes, i encara que és la primera vegada que els viquipedistes vénen a València, són ja un clàssic al nostre territori, ja que es duen organitzant des de fa 10 anys, sempre amb el suport d’Amical Wikimedia com a entitat coordinadora. L’anterior edició se celebrà a la Biblioteca Carles Rahola de Girona, i durant un cap de setmana va comptar amb la participació de 120 persones diferents. L’edició que es farà a València serà especial ja que serà la primera vegada que la Viquitrobada no es faça a una biblioteca, sinó que serà acollida per un museu. Precisament, el centre escollit, el Museu de la Il·lustració i la Modernitat, compta entre els seus fons amb un exemplar de la primera enciclopèdia, l’Encyclopédie impulsada per Diderot i d’Alembert al segle XVIII.

Esta activitat ha estat possible per la col·laboració que els diferents centres de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València duen a terme amb Amical Wikimedia. La Viquipèdia va entrar a la Dipu en la tardor de 2015, i des d’aleshores la col·laboració entre museus com el Muvim, el Museu de Prehistòria i el d’Etnologia ha estat constant. Precisament a Etnologia és on un dels socis d’Amical Wikimedia, Francesc Fort (TaronjaSatsuma, a internet) va exercir com a Viquipedista Resident, un projecte voluntari de cooperació entre Museus i la Viquipèdia que en el cas valencià, era la primera vegada que es duia a terme.

Les col·laboracions entre entitats culturals i les associacions de viquipedistes, conegudes com a GLAM, són una realitat a Europa i la resta del Món des de fa anys, institucions com el MOMA de Nova York o la Fundació Miró han dut a terme projectes d’este tipus. En el cas valencià, a l’experiència pionera del Museu Valencià d’Etnologia se sumaran esta tardor més centres de l’Àrea de Cultura de la Dipu, com l’Institució Alfons el Magnànim.

Etiquetas
stats