Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera
FOTOGALERIA

Ramon Llull, la millor llibreria d’Espanya en ple centre de València

Almudena i Paco a la Ramón Llull.

Lucas Marco / Jesús Císcar

0

Almudena Amador i Francisco Benedito estaven dijous en plena faena de renovació dels acurats fons editorials de la llibreria Ramon Llull, al carrer de la Corona del barri del Carme de València, quan es van assabentar que havien guanyat el prestigiós Premi Boixareu Ginesta al llibreter de l’any que concedeix la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE) amb motiu de la Fira Internacional del Llibre. La llibreria Ramon Llull, nascuda el 2003, es converteix així en la millor llibreria d’Espanya. “Ha sigut molt sorprenent, ens ha fet un esclat enorme i moltíssima alegria”, declara a elDiario.es la llibretera Almudena Amador.

L’espai s’ha convertit en un autèntic centre d’agitació cultural, pilotat des d’una independència total per Almudena i Paco, amb centenars de presentacions, tallers i clubs de lectura al llarg de l’any que es tradueixen en els seus butlletins d’informació setmanals a la fidel clientela.

Almudena Amador treballava en la llibreria Punto y Coma del carrer de Ramon Llull, a tocar del campus dels Tarongers. Amb el tancament de la llibreria per la jubilació dels seus caps, Almudena va cometre la “bogeria de comprar-la”, relata quasi dues dècades després. Així va començar la trajectòria de la Ramon Llull, sempre caracteritzada pel seu exquisit fons compost per literatura, assaig i, cada vegada més, il·lustració.

“Pràcticament tots els dies tenim activitats”, recorda Paco Amador. Amb el seu trasllat al barri del Carme el 2016, afligit per la turistificació, Almudena i Paco van donar un suport a la intensa activitat cultural que desenvolupa la llibreria, que en el seu nou i ampli espai acull aules d’humanitats, clubs de lectura més aïna monogràfics i presentacions de llibres, entre moltes altres activitats. “L’arribada al barri va ser gloriosa, ens han acollit fantàsticament”, diu Almudena Amador.

La llibreria ha obtingut fidelitat una clientela entusiasta. “Normalment el client que ve a la Ramon Llull i a qui nosaltres volem atraure és molt lector, que sol anar tots els mesos a la llibreria. Un tipus de client que busca un tipus de literatura i d’assaig molt particular, una persona que està acostumada a llegir, tenim molt poquet best-sellers”, assenyala Paco.

En les prestatgeries de la llibreria Ramon Llull la seua clientela cada vegada més àmplia troba grans fons d’editorials independents de primer nivell com ara Libros del Asteroide o Acantilado i Media Vaca, que tenen un espai propi. “Són fons molt bons, em fie moltíssim de les editorials i els lectors també”, explica Almudena.

Almudena i Paco continuen enfaenats –la tediosa renovació dels fons implica remoure l’enorme llibreria de dalt a baix en plena onada de calor– mentre creixen les felicitacions de clients pel premi. “S’alegren com si fora propi”, destaca Almudena.

Etiquetas
stats