Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La UCO constata que els arxius del Pla Eòlic van ser manipulats sis dies abans de l'operació policial contra Zaplana

L'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana

Toni Cuquerella

El lligall de documents del Pla Eòlic que forma part de l'operació policial per la qual s'ha detingut a l'expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, hauria sigut “extret i revisat”, segons l'informe de la UCO (Unitat Central Operativa) de la Guàrdia Civil. D'aquesta manera es confirmaria la manipulació de la documentació que hauria fet el cap de servei de l'IVACE, Alfonso Roselló -marit d'una exdirectora general del govern de Zaplana- el dia 16 de maig, 6 dies abans de l'inici de l'operació Erial.

Aquest informe de la Guàrdia Civil que publica El Mundo explica que “s'ha detectat un lligall de folis referents a la zona 6 del Pla Eòlic de la Comunitat Valenciana, el qual estava sobre una caixa i que, a diferència de la resta de la documentació no estava arxivat, donant l'aparença que havia sigut extret i revisat, per a després depositar-ho en la prestatgeria”.

La informació confirmaria que va haver-hi algun tipus d'espionatge o filtració que hauria permés Roselló avançar-se a l'operació policial i accedir als documents influents en la investigació situats en un arxiu a Riba-roja. Així, aquesta documentació es refereix a la concessió de la zona 6 del Pla Eòlic que es va adjudicar a l'empresa de la família Cotino, Sedesa, la qual tenia una participació del 25 % del total de Projectes Eòlics Valencians.

Cal recordar que en el cas Erial Eduardo Zaplana està investigat per delictes de blanqueig de capitals, suborn, malversació i prevaricació.

Etiquetas
stats