Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Pugen a 24 els ferits després de precipitar-se un autobús de l'Imserso per un terraplè a Mallorca

Actuació dels equips d'emergències al lloc dels fets

Esther Ballesteros

Mallorca —

0

El balanç de ferits com a conseqüència de l'accident d'un autobús de l'Imserso a la carretera que uneix els municipis mallorquins de Sant Llorenç i Son Servera ha pujat a 24, segons la darrera actualització del Servei Balear de Salut (IB-Salut). Set se'n troben greus i 17, en estat lleu. En concret, el vehicle ha sortit de la carretera i s'ha precipitat per un terraplè a una alçada de dos metres.

En total, han estat traslladades 27 persones, tres d'elles familiars dels ferits, als hospitals de Son Espases (cinc), Manacor (deu), Son Llàtzer (cinc), Llevant (cinc) i Muro (dues).

El sinistre s'ha produït aquest dilluns a les 10.00 hores, a l'altura del quilòmetre 5 de l'esmentada via. A l'autobús hi viatjaven unes 50 persones, procedents de Castella i Lleó, Galícia, Aragó i les Canàries. S'adreçaven a les Coves del Drach, un dels principals enclavaments turístics de l'illa.

Fins al lloc s'han desplaçat, per part de Bombers de Mallorca, efectius dels parcs de Manacor i Artà, a més d'un sergent i dos tècnics. També han participat al rescat Guàrdia Civil, Policia Local de Son Servera i Sant Llorenç i Emergències 112, a més de professionals del Col·legi Oficial de Psicologia de Balears.

El conductor de l'autobús, per part seva, ha donat negatiu en les proves d'alcohol i drogues que se li han practicat immediatament després de produir-se el sinistre. El xòfer hauria apuntat a una fallada mecànica com a causa de la sortida de via, extrem que ara investiga l'Institut Armat.

L'IB-Salut ha habilitat el telèfon 900 712 112 per atendre les famílies dels afectats.

Per la seva banda, la presidenta del Govern, Marga Prohens, ha assegurat que des de l'Executiu autonòmic es mantenen pendents del que ha passat i de l'estat de salut dels ferits.

“Pendent de l'accident ocorregut aquest matí a la carretera de Sant Llorenç a Son Servera i de l'estat de salut de tots els ferits. Desplegats tots els serveis i protocols d'Emergència per a l'atenció de les víctimes i els familiars”, ha escrit en un missatge publicat a la xarxa social X -abans Twitter-.

Etiquetas
stats