Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un vídeo per a netejar la imatge dels valencians

Els membres del Consell durant la presentació del vídeo ‘Orgull de ser valencians’

Adolf Beltran

València —

“L’orgull de ser valencians no necessita ciment, naix directament de la nostra terra”, s’escolta en el vídeo que la Generalitat Valenciana ha començat a difondre en les xarxes socials. També s’hi reivindiquen “les estructures impossibles que ens fan grans de veritat, les que no són de formigó”. S’hi aposta per “l’esforç i la perseverança” i s’hi afirma que “després de la tempesta no ve la calma, ve la festa”, fet que dóna peu a proclamar “la nostra passió de ser valencians”.

Amb música i veu del cantautor Carles Dénia, i la col·laboració de diverses entitats, entre altres la Unió Musical Cultural d’Estivella, el Trinquet Pelayo, la Nova Muixeranga d’Algemesí o la falla Almirall Cadarso-Comte d’Altea, el vídeo, que ha costat 34.000 euros, persegueix, com ha explicat aquest dilluns en la presentació al Palau de la Generalitat la vicepresidenta Mónica Oltra, “canviar els temes de conversa sobre el nostre territori”.

El mateix president del Consell, Ximo Puig, ha insistit en la idea de combatre la “hipoteca reputacional” que la corrupció i el balafiament han deixat sobre la imatge de la Comunitat Valenciana. “Necessitem estimar-nos i també projectar-nos”, ha assenyalat Puig en referència al vídeo, que acaba amb una triple invitació: “reparem, reconstruïm, renaixem”.

“No deixarem els valencians a l'estacada”

Puig ha reiterat que la Generalitat no pot retallar més pel que fa a “serveis essencials”, quan se li ha preguntat per les exigències del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro. El cap del Consell ha assumit que el fet d’endarrerir el pagament als grans proveïdors és una possibilitat en una negociació a què ha remarcat que està permanentment obert. “No podem retallar més, no deixarem els valencians a l’estacada”, ha insistit Puig, en demanar que es reforme el sistema de finançament.

“Si tenim finançament adequat, complirem”, ha assegurat i ha recordat que, des de la Generalitat, amb el PP al capdavant, “mai no s’ha assolit l’objectiu de dèficit”. Puig ha conclòs: “Cal complir el dèficit, però també la LOFCA (Llei orgànica de finançament de les comunitats autònomes) i la Constitució”.

Etiquetas
stats