Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les càmeres de seguretat capten el lladre d’un retrat d’Antonio Machado en un centre d’exposicions valencià

Robo en el Centre del Carme

Sergi Pitarch

València —

La secció de Patrimoni de la policia de la Generalitat investiga el robatori d’una obra d’art en el Centre del Carme de València el mes de gener passat. Es tracta d’un retrat d’Antonio Machado dels anys 30 fet pel pintor i escriptor Ramón Gaya i el preu del qual en el mercat estaria al voltant de 3.000 euros.

El diario.es publica en exclusiva el vídeo del robatori que forma part de la investigació i en què s’identifica l’autor gràcies a les càmeres de seguretat del recinte. Tal es pot observar en les imatges, el presumpte lladre introdueix el dibuix de poca grandària en una motxilla aprofitant que la sala està buida.

S’evidencia també que el presumpte lladre va acudir específicament a robar el quadre, ja que va necessitar un espai curt de temps per fer l’operació.

En aquests moments, els agents indaguen en l’autoria del robatori en una investigació secreta. Fonts de la policia de la Generalitat van explicar que s’hi han fet avanços importants.

L’obra sostreta forma part de l’exposició Per la defensa de la cultura, que va tancar les portes el 21 de gener. El presumpte lladre es va emportar l’obra pràcticament quan aquesta mostra sobre la trobada a València d’escriptors antifeixistes acabava el seu període en el Centre del Carme.

A preguntes d’aquest diari al Consorci Valencià de Museus sobre el robatori, un portaveu va reconéixer que en aquest robatori van fallar alguns sistemes de seguretat, encara que les càmeres van gravar l’acció. L’exposició tenia les assegurances corresponents.

Etiquetas
stats