Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’Audiència obliga l’advocat ultra imputat per les agressions del 9 d’Octubre a passar per l’arc i ser escorcollat per la Guàrdia Civil en entrar al jutjat

Luis Miguel Jiménez, amb ulleres de sol, davant un antidisturbis i flanquejat per uns quants ultres Yomus també imputats.

Sergi Pitarch

València —

0

L’expedient governatiu que l’Audiència de València ha obert a Luis Miguel Jiménez, l’advocat imputat per les agressions ultres del 9 d’Octubre del 2017 a València, conclou que el lletrat pot accedir als jutjats, però que s’ha d’extremar la vigilància sobre la seua persona. La resolució administrativa, que signa el magistrat Carlos Climent, l’obliga a passar per l’arc de seguretat quan accedisca a la Ciutat de la Justícia i a ser escorcollat per la Guàrdia Civil, segons han confirmat fonts judicials.

L’informe prevé els agents encarregats de la seguretat de l’edifici que vigilen aquest lletrat a qui la Fiscalia ha obert 21 diligències per insults i amenaces a jutges, fiscals i companys. De fet, l’informe governatiu es va obrir per haver amenaçat dues magistrades.

L’informe aclareix el camí i demostra que el mateix Jiménez va mentir davant el titular del Jutjat d’Instrucció número 15 de València, Vicente Ríos, que investiga les agressions d’extrema dreta a València en presentar un escrit en què assegurava que li havien prohibit l’accés a la Ciutat de la Justícia. Aquesta al·legació va permetre que se suspenguera el seu interrogatori com a imputat. La Fiscalia havia demanat la prohibició del seu accés al recinte per altres conflictes, però no hi havia resolució.

Amb la conclusió de l’expedient governatiu, que el jutge ja ha sol·licitat a l’Audiència Provincial de València, Jiménez ja pot declarar en la causa. Això sí, amb una vigilància extrema i si cap dels procediments oberts per la Fiscalia ho impedeixen.

Segons els vídeos i les fotografies presents en el sumari del cas, Jiménez apareix presumptament intentant cremar una bandera i en primera línia del grup d’ultres d’extrema dreta que va acabar agredint uns quants manifestants i es va enfrontar als antidisturbis. En la fotografia que publica eldiario.es està al costat de dos imputats més membres dels ultres Yomus.

Etiquetas
stats