Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Finalitza l'excavació en el jaciment iber del Puig de la Misericòrdia a Vinaròs després d'11 anys de treballs

Jaciment del Puig de la Misericòrdia a Vinaròs.

Toni Cuquerella

0

El Servei Provincial d'Arqueologia de la Diputació de Castelló ha finalitzat les excavacions del jaciment iber del Puig de la Misericòrdia a Vinaròs després d'11 anys de treball.

Aquestos treballs que es van iniciar per primera vegada en el 2013 amb la finalitat de conservar i posar en valor el jaciment iber, datat al segle VII a. C. Anteriorment la Diputació va posar en marxa una primera campanya entre el 1985 i 1991, que va permetre realitzar importants descobriments i sobretot tasques de preservació.

Durant tots aquests anys de treball ha eixit a la llum una residència aristocràtica fortificada amb diverses fases de reformes i ocupació amb una cronologia datada entre el segle VII i l'inici del V a. C. També s'ha excavat una construcció de caràcter rural amb una cronologia de l'últim quart del segle II a. C., que s'havia edificat sobre les ruïnes de l'anterior edifici.

Aquesta setmana l'alcaldessa, Maria Dolores Miralles, acompanyada pel diputat provincial d'Arqueologia, Alejandro Clausell i el cap del Servei d'Arqueologia de la Diputació de Castelló, Arturo Oliver, ha visitat el jaciment. Miralles ha indicat que “gràcies a aquestes excavacions fetes per part del Govern Provincial s'han pogut realitzar importants descobriments que han aportat dades interessants sobre la forma de vida i cultura dels ibers”. Així mateix, assenyalava que els treballs també han suposat consolidar el jaciment i posar-lo en valor com un atractiu més de cara al turisme cultural.

Finalment, Miralles comentava que l'objectiu per als pròxims anys serà treballar per a posar en valor les restes arqueològiques i recuperar el jaciment perquè es convertisca en un recurs turístic de primer ordre, al mateix temps de ser pedagògic.

Etiquetas
stats