Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
ENCUESTA | El PP agota el impulso de la amnistía y cae su ventaja sobre el PSOE
El Gobierno de Ayuso reclama 400.000 euros a familiares de fallecidos en residencias
OPINIÓN | Si el Supremo lo imputa, el fiscal general debería recordar a Oltra

Torrent instal·la 192 càmeres de vigilància per a augmentar la seguretat i controlar el trànsit

Sala de videovigilància de l'Ajuntament de Torrent.

Toni Cuquerella

0

L'Ajuntament de Torrent ha instal·lat un sistema de videovigilància compost per un total de 192 càmeres distribuïdes estratègicament per tot el municipi amb l'objectiu d'optimitzar la gestió del trànsit i millorar la seguretat viària.

Aquest dijous ha tingut lloc la presentació d'aquestes càmeres, connectades al Centre de Control de la Policia Local, que permetran una vigilància més efectiva dels carrers i espais públics, contribuint a previndre delictes i actes vandàlics. Es tracta d'una eina que estarà al servei dels diferents cossos de seguretat per a la seua coordinació. A més, es preveu una ampliació de la xarxa de càmeres, completament homologades i legalitzades.

L'alcaldessa de la ciutat, Amparo Folgado, ha sigut l'encarregada de presentar aquest nou sistema, amb la presència de la regidora de Seguretat, Sonia Roca, inspectors i representants de la Policia Local de tota la comarca, de poblacions com Alfafar, Silla, Albal o Paiporta, representants de la Policia Local de València i la Policia Nacional.

Les noves càmeres permetran un monitoratge de les vies urbanes, incloent-hi les entrades i eixides de la ciutat. L'objectiu no és un altre que el d'agilitzar la circulació, previndre accidents i dissuadir conductes infractores.

Sistema integral per a trànsit

El projecte ha sigut finançat amb fons europeus Next Generation EU i emmarcat en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. El sistema, que ha sigut instal·lat per l'empresa Sol-Fix Engineering, integra una xarxa de cambres intel·ligents enllaçades mitjançant un processament avançat de dades mitjançant Xarxa 4G connectades a una única Plataforma de gestió VMS (vídeo management system) amb imatge, vídeo més gestió Big Data de vehicles i les seues matrícules. Es compon de 183 càmeres d'alta definició i 9 càmeres panoràmiques de 360 graus.

Totes les càmeres estan equipades amb tecnologia que permet el reconeixement de matrícules per a identificar vehicles i agilitzar la gestió del trànsit en punts d'accés i eixida; visió nocturna per a garantir una vigilància eficaç fins i tot en condicions de baixa lluminositat; i gravació d'alta definició per a obtindre imatges nítides i precises que faciliten la investigació de possibles incidents.

La instal·lació d'aquest sistema de videovigilància ha sigut acompanyada d'un procés de formació per als agents de la Policia Local, els quals han rebut instrucció sobre el seu maneig i la metodologia per a analitzar les imatges i registres generats.

L'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, ha destacat la importància d'aquest projecte per a millorar la seguretat a la ciutat. “Amb la instal·lació d'aquestes noves cambres estem fent un salt avant en matèria de seguretat ciutadana. Les imatges gravades seran una eina fonamental per a previndre delictes, identificar als autors d'actes vandàlics i esclarir fets delictius”, ha afirmat. Així mateix, ha volgut destacar la importància d'aquest projecte per a optimitzar la gestió del trànsit i millorar la seguretat viària a la ciutat. “Les imatges gravades seran una eina fonamental per a previndre accidents, agilitzar la circulació i dissuadir conductes infractores”.

Etiquetas
stats