Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

El TSJCV dóna la raó a l'Ajuntament d'Alfafar i ordena que es desmunte el circ amb animals

Algun dels animals que es troben en el circ.

Toni Cuquerella

0

La carpa del circ que està instal·lada fa quasi dos anys a Alfafar tancarà les seues portes, després que el consistori haja ordenat a l'empresa responsable dels espectacles desmuntar les instal·lacions.

Aquesta decisió ha sigut avalada per una sentència judicial després de desestimar, el Jutjat Contenciós-Administratiu de València número 7, el recurs presentat pel circ en contra del decret d'alcaldia del passat 27 d'octubre de 2020 que denegava la sol·licitud d'implantació de l'activitat d'espectacle.

El jutge considera que aquesta activitat d'espectacle implica l'ús d'animals, la qual cosa es troba “prohibit de manera taxativa pel legislador autonòmic i que impedeix a l'Ajuntament d'Alfafar la seua autorització a risc d'infracció greu de Llei”.

Es refereix a la Llei d'Acompanyament als pressupostos de la Generalitat de 2019. En aquesta es recull la prohibició de realitzar espectacles amb animals de companyia, fet que l'empresa ha criticat, al·legant que els que participaven en els espectacles es tractaven de cavalls i dromedaris, entre altres i aquests “no són animals domèstics”.

El Circ de Nadal, que va parar durant els mesos de confinament, va reprendre l'activitat des de març fins a abril de 2021. No obstant això, ara l'empresa circense té un termini de 15 dies per a desmuntar tota la instal·lació, ja que l'Ajuntament d'Alfafar li va notificar aquesta execució del decret dilluns passat 27 de setembre.

Etiquetas
stats