Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El juzgado de García Castellón ralentiza los recursos del caso Tsunami
Israel eleva la tensión diplomática y vuelve a cargar contra España
Opinión - Explicar lo inexplicable. Por Esther Palomera

El Govern valencià i la Universitat estudiaran per primera vegada la situació dels empleats de plataformes digitals arran de la sentència dels riders

Un 'rider' de Deliveroo

El Secretari Autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, i la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, han signat el conveni de col·laboració entre LABORA (Servei Valencià d’Ocupació i Formació) i la Universitat de València.

La cooperació entre totes dues entitats té la finalitat d’obrir una línia d’investigació que aprofundisca en el coneixement de la realitat del personal que treballa en plataformes digitals a la Comunitat Valenciana. Aquest és el primer estudi d’aquestes característiques que es fa després de la sentència que declara falsos autònoms els riders i que obliga les companyies a contractar-los. Aquest projecte està dotat amb 55.000 euros.

LABORA és l’organisme autònom de la Generalitat competent per a impulsar, desenvolupar i executar la política de la Generalitat en matèria de creació i qualitat de l’ocupació. Resulta, per tant, convenient l’aliança col·laborativa amb entitats que puguen ajudar en la investigació de nous models d’ocupació que escapen de les estructures normatives actuals.

Nomdedéu ha afirmat que, amb aquest conveni, es podrà “oferir a la ciutadania, a les empreses, les diferents institucions, els agents socials i les entitats, tant públiques com privades, la informació necessària perquè tinguen més coneixement en el funcionament d’aquests nous tipus de relacions laborals”.

Segons el responsable d’Ocupació, aquest coneixement més ampli redundarà en la millora de les polítiques públiques i de les actuacions privades amb vista a aquest col·lectiu, actualment en augment i encara desconegut.

La rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, ha destacat la importància de la investigació en un context de transformació de les estructures econòmiques per a conéixer la realitat laboral i poder servir també de base al desenvolupament de polítiques públiques.

El professor José María Peiró, catedràtic de psicologia social i Adrián Todolí, director de la Càtedra d’Economia Col·laborativa i Transformació Digital de la Universitat de València dirigiran la investigació, que té com a objectiu millorar el coneixement disponible sobre la situació real dels treballadors en plataformes a la Comunitat Valenciana per poder fixar polítiques que milloren la seua situació.

Adrián Todolí ha assenyalat que “la digitalització està canviant ràpidament la nostra manera de treballar, particularment amb l’extensió del teletreball derivat de la pandèmia. Aquest estudi ens permetrà saber quins efectes ha tingut la Covid-19 en el treball en plataformes i quines són les condicions laborals dels que treballen en aquest tipus d’empreses”.

Aquest treball s’emmarca dins dels objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU el número 8 dels quals es refereix expressament al treball decent per a tothom.

Etiquetas
stats