Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Banc Valencià de Biodiversitat supera els dos milions de dades de més de 20.000 espècies silvestres

Banc Valencià de la Biodiversitat de la Comunitat Valenciana.

elDiariocv

València —

0

El Banc de Dades de Biodiversitat de la Comunitat Valenciana ha superat els 2 milions de dades de més de 20.000 espècies silvestres, i s’ha convertit en una plataforma de referència en informació ambiental d’ús públic.

L’eina de la Conselleria de Transició Ecològica, creada el 2003, ha incorporat canvis en el portal web i en la seua aplicació mòbil (disponible de manera gratuïta per als sistemes Android i iOS) per facilitar la consulta. Incorpora un nou cercador, més eficient i intuïtiu, filtres que permeten organitzar la cerca per taxonomia, localització geogràfica, característiques de la citació i estat legal de l’espècie, a més d’informes de descàrrega lliure.

Cada espècie silvestre referenciada dona accés a una fitxa informativa de descripció, distribució, hàbitat, situació, accions de conservació, a més de recursos complementaris com ara imatges, evolució del cens, mapa i llista de citacions.

El director general de Medi Natural, Julio Gómez, ha explicat que un dels objectius del departament autonòmic és fomentar la participació en el Banc de Biodiversitat: “Que les persones siguen sabedores i divulgadores del nostre patrimoni natural no solament és una manera d’augmentar el coneixement públic, sinó també d’augmentar la vigilància ciutadana sobre la biodiversitat i la corresponsabilitat en el manteniment i la millora”.

L’increment de persones inscrites per a aportar citacions, que en l’últim any s’ha triplicat i ha passat de 288 a 877, dona bon compte del potencial de la plataforma per a ampliar el teixit informador i el coneixement de la biodiversitat valenciana.

Un moviment de ‘Ciència Ciutadana’ que fa de l’afició per la natura, o per alguna de les seues espècies com les orquídies o les palometes, una aportació valuosa de treball de camp en l’àmbit científic.

Etiquetas
stats