Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El ''ionqui dels diners' diu ara que va manipular les gravacions del 'cas Taula'

Marcos Benavent, a la seua arribada a la Ciutat de la Justícia, acompanyat pel seu nou adbocat, Juan Carlos Navarro.

Lucas Marco

València —

0

Marcos Benavent, l'autodenominat 'ionqui dels diners', ha reaparegut aquest dimecres a la Ciutat de la Justícia de València per a negar tot el que ha declarat des del principi de la instrucció del 'cas*Taula'. Benavent ha arribat puntual i acompanyat del seu nou lletrat, Juan Carlos Navarro.

L'eix angular del 'cas Taula' s'ha negat a fer declaracions davant els periodistes, visiblement molest pel setge de la premsa. A l'eixida de la Ciutat de la Justícia algun espontani ha cridat “corrupte” al seu pas.

Benavent ha donat un gir de 180 graus a la seua versió dels fets, que havia mantingut des de fa sis anys, i ha assegurat que els enregistraments van ser manipulats per ell i pel seu sogre després de registrar-les en el seu moment. La nova versió, segons fonts jurídiques, és que Benavent i el seu sogre escoltaven els enregistraments i les editaven.

A més, també ha qüestionat la cadena de custòdia dels dos llapis de memòria que va aportar el seu sogre als investigadors. Benavent també ha posat en dubte el registre en el despatx del seu anterior lletrat (on va aflorar la documentació que va propiciar la investigació del 'cas Erial' que afecta l'exministre Eduardo Zaplana).

La declaració del 'ionqui dels diners' davant el titular del Jutjat d'Instrucció número 18 de València i el fiscal anticorrupció, que ha durat mitja hora, pretén tombar els àudios que va aportar a la Fiscalia Anticorrupció el seu sogre, Mariano López, de la mà de la llavors diputada provincial i hui consellera de la Generalitat Valenciana Rosa Pérez Garijo.

L'última visita a la Ciutat de la Justícia ha causat una gran expectació mediàtica. La nova estratègia del 'ionqui dels diners' en el 'cas Taula' pretén tombar les deu hores gravades clandestinament per Benavent a diversos càrrecs del PP. Els àudios van permetre a la Fiscalia Anticorrupció i a la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil tirar del fil per a desentranyar la presumpta trama de corrupció. La causa s'ha disgregat en deu peces separades.

Etiquetas
stats