Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ximo Puig, després de la derrota del Pacte del Botànic: “És l'hora de preservar la unitat, el respecte i la convivència”

Ximo Puig durante su intervención.

Lucas Marco

València —

0

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha valorat la desfeta del Pacte del Botànic, la unió del PSPV-PSOE, Compromís i Unides Podem que només ha resistit dues legislatures en el poder autonòmic després de dues dècades de poder autonòmic del PP. El candidat socialista ha agraït els votants i ha reivindicat la campanya del PSPV-PSOE, encara que ha reconegut que “ha sigut insuficient”.

Els electors valencians, ha dit Puig, han apostat “per un projecte que des de hui mateix serà alternativa”. El candidat socialista ha reivindicat la “societat ben diferent” enfront de la de l'inici de la marxa del Pacte del Botànic en 2015. “Fa huit anys arribem al govern de la Generalitat enmig de situació de crisi econòmica, social i moral”, ha recordat. Una societat, ha rememorat, “assetjada per la corrupció política i per les retallades”.

Puig ha reivindicat el “llegat” dels huit anys del Pacte del Botànic: i s'ha referit al “rècord” de persones amb treball, l`“escut social” que ha reduït la desigualtat i les multinacionals que “confien en aquesta terra i volen invertir ací”.

“Hem viscut una legislatura extraordinària, amb la pandèmia, els efectes de la guerra i la polarització de la política estatal que té conseqüències”, ha afirmat Puig. “El poble valencià”, ha abundat el candidat socialista, “ha parlat i jo respecte i demane respecte sempre”.

“Espere de tot cor que la societat valenciana no caiga en la divisió, en les trinxeres i en la crispació”, ha agregat Ximo Puig.

El baró socialista ha dit que presidir la Generalitat Valenciana ha sigut el “major honor” de la seua vida“. ”Sempre ho portaré en el meu cor“, ha afirmat. ”Comença de nou el temps de la paraula i els socialistes mantindrem el cap alt, les mans netes i l'ànim de continuar treballant pels valencians“, ha postil·lat. Puig ha tancat la seua intervenció amb una cita del poeta Antonio Machado: ”Tot passa i tot queda“.

Etiquetas
stats