Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

L'Acadèmia no es posa d'acord sobre l'única plaça que queda per renovar

Ple de la Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Adolf Beltran

L'única plaça que queda per elegir de les set que, per primera vegada, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua tria per ella mateixa, sense dependre dels pactes del partits polítics en les Corts Valencianes, es resisteix als integrants de la institució normativa sobre el valencià. En el ple celebrat aquest dimecres, després de quatre votacions ha quedat vacant la plaça, ja que cap dels quatre aspirants ha aconseguit els 11 vots que representen la majoria absoluta dels acadèmics.

A diferència de les votacions del ple de l'11 de març, en les quals van ser cobertes sis de les set vacants, amb l'elecció de Joan F. Mira, Carme Miquel, Rafael Ramos, Josep Martines, Immaculada Cerdà i Brauli Montoya, en el ple d'aquest 28 de març cap dels quatre aspirants, Francesc Pérez Moragon, Amàlia Garrigós, Josep Lozano i Abelard Saragossà, ha aconseguit els 11 vots necessaris.

Tot i que actualment l'Acadèmia només té 16 membres, per dimissions i baixes, la llei obliga a que qualsevol acadèmic nou compte amb el suport de la majoria absoluta de les 21 places de la institució. El 8 d'abril se celebrarà un altre ple per a votar de nou. Cas que tampoc no hi haja consens, s'obrirà un altre termini de presentació de candidats.

És la primera vegada que l'Acadèmia tria de manera autònoma un terç dels membres, mecanisme amb el qual deixa, 15 anys després de la seua constitució, la tutela política. Així, al mes de juny està previst que es consume la majoria d'edat de la institució amb la incorporació dels set nous acadèmics i la marxa de dos dels actuals, Rafael Alemany i Manuel Pérez saldanya, l'eixida dels quals és conseqüència d'un sorteig que es va realitzar fa uns mesos.

Etiquetas
stats