Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Cartes anònimes d’ànim per a combatre la soledat dels malalts de coronavirus d’Alacant

Cartas para la esperanza.

Emilio J. Salazar

Elx —

0

En l’era dels missatges de WhatsApp, dels apunts despersonalitzats de Facebook o dels retuits virals de Twitter, les cartes de tota la vida van obrint-se pas com una eina més càlida capaç d’acostar les persones desconegudes en moments de feblesa especial.

En plena crisi sanitària, un grup de treballadors i treballadores socials de la ciutat d’Alacant s’han sumat a la iniciativa promoguda per Cristina, una metgessa de l’Hospital de la Princesa de Madrid, que ha tingut la idea d’alçar l’ànim a les persones ingressades pel COVID-19 amb les cartes que, de manera anònima, li han anat arribant a un correu electrònic que ha habilitat.

Un text que done forces, un dibuix fet pels menuts de la casa, una poesia optimista… tot missatge de suport és benvingut amb la condició de trencar per uns instants l’aïllament dels malalts, que aquestes setmanes només reben la visita diària del metge, explica José Ramón Samper, el portaveu de la Xarxa de Treballadors Socials d’Alacant, un grup format per una desena de professionals del sector sorgit aquests dies de manera espontània “amb ganes d’ajudar”.

Qualsevol persona pot enviar la seua missiva a l’adreça de correu electrònic cartasesperanza.redcovid19alc@gmail.com i aquesta xarxa la gestionarà i posteriorment la lliurarà a la Unitat de Treball Social de l’Hospital General d’Alacant, els treballadors del qual seran els encarregats de distribuir-les entre les persones hospitalitzades.

Samper insisteix que, d’aquesta manera, es pot llançar un missatge d’esperança “de manera senzilla, des de casa i sense trencar el confinament”. Així, s’ajuda a mitigar l’ansietat no sols dels pacients, sinó també de les mateixes persones autores de les cartes que, com els malalts, estan travessant el seu particular aïllament en els seus domicilis arran de la declaració de l’estat d’alarma.

“A qui ens ha tocat quedar-nos a casa, tenim l’oportunitat de sentir-nos útils i poder ajudar els altres”, explica. De moment, aquesta xarxa alacantina ja ha rebut unes quantes cartes en tot just 24 hores i esperen que s’hi sume molta gent. En una de les cartes que han arribat a l’hospital de Madrid es poden llegir, entre línies, frases de suport del tipus: “Lluita contra el maleït virus, perquè tu pots, perquè el que t’espera fora és una vida meravellosa per davant, un dia nou i una aventura nova que és la de tornar a viure amb gent al teu voltant”.

Etiquetas
stats