Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El zaplanisme es refugia en la Diputació d’Alacant en plena crisi del coronavirus

El president de la Diputació d’Alacant, el popular Carlos Mazón.

Emilio J. Salazar

Elx —

0

El zaplanisme es refugia en la Diputació d’Alacant, un òrgan dirigit pel popular Carlos Mazón, director general de l’Ivaj amb l’expresident de la Generalitat Valenciana Eduardo Zaplana i vicepresident provincial amb José Joaquín Ripoll, i que continua col·locant els seus. Al fitxatge al setembre com a cap de gabinet de Santiago Lumbreras, excap d’Informatius de l’extinta Ràdio 9 durant la primera etapa de Zaplana, ara cal sumar dues incorporacions noves per les quals una part de l’oposició ha posat el crit en el cel.

Es tracta de Marcos Alòs i José López Garrido, vells coneguts del palau provincial. Tots dos, excàrrecs del PP, assumeixen dos llocs de personal directiu del Consorci Provincial per al Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament d’Alacant, com confirmen fonts populars, formació que governa la corporació provincial juntament amb Ciutadans.

El primer va ser director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) entre el 2003 i el 2007, mentre que Garrido reprén un lloc directiu que ja va ocupar, a més de ser el director gerent de Suma entre els anys 2007 i 2011 i director general d’Interior del govern valencià amb Zaplana (1995-1998), càrrec a què va renunciar per unes preteses irregularitats en l’ampliació del seu habitatge.

Marcos Alòs és el nou responsable de Comunicació del Consorci de Bombers. Anteriorment també ho ha sigut del centre de salut mental Doctor Esquerdo, dependent de la Diputació, lloc al qual va accedir gràcies a José Joaquín Ripoll després que Francisco Camps el rellevara de l’Ivaj.

Per a Compromís, el president de la Diputació, Carlos Mazón, “ha usat la crisi de la COVID-19 per a convertir secretament la Diputació d’Alacant en una autèntica agència de col·locació del zaplanisme”.

“El procés de selecció s’ha fet amb un secretisme total”, denuncia el seu portaveu del grup, Gerard Fullana, que afig que aquestes “mesures vergonyants” es produeixen “mentre la Diputació continua sense aprovar ajudes significatives per als pobles en aquest moment”, en al·lusió a la crisi de la COVID-19.

Reacció

El diputat d’Emergències, Javier Sendra, ha acusat Compromís de mentir i ha defensat que el procés de selecció es va iniciar formalment l’11 de desembre, quan el Butlletí Oficial de la Província (BOP) va publicar la convocatòria de les bases que regien la provisió d’aquests llocs.

Després d’un procés d’avaluació, l’expedient es va tancar el 10 de març, defensa el polític del PP, i els aspirants seleccionats van signar el contracte el dia 23 seguint els terminis estipulats en la convocatòria.

“De fet”, ha explicat Sendra, “aqueixa mateixa setmana es van incorporar també dos oficials de magatzem seguint els tràmits que marca la llei”. “Totes aquestes incorporacions han millorat la gestió en temps de màxima duresa i dificultat”, ha destacat.

“Hui, cinc mesos després d’anunciar-se públicament aquest procés, que s’ha dut a terme en tot moment de manera rigorosa, transparent i seguint les pautes fixades en la convocatòria, el senyor Fullana manca a la veritat quan qualifica aquest procés de secret”, esgrimeix en un comunicat.

“Ha tingut tota la documentació a disposició seua durant tot aquest període, en el qual no ha mostrat ni interés ni ha posat cap inconvenient”, ha assenyalat Sendra, que ha puntualitzat que el portaveu de Compromís busca confondre els ciutadans aprofitant aquest període d’emergència sanitària.

Etiquetas
stats