Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un mort i 32 hospitalitzats pels estralls del vent en el Festival Medusa de Cullera que ha sigut cancel·lat

Les ambulàncies i els serveis d'emergències en el lloc de l'accident.

Miguel Giménez

València —

0

Una persona ha mort -un jove de 22 anys- i dèsset han hagut de ser hospitalitzats com a resultat de les ferides de diversa consideració patides durant la celebració del Medusa Festival de Cullera després de la caiguda aquesta matinada de diverses estructures i parts de l'escenari principal a causa de fortes ratxes de vent, de més de 90 quilòmetres per hora. La Guàrdia Civil, que ha desallotjat a 40 persones que hi havia acampades en el recinte, ha obert una investigació per a determinar les causes de la defunció d'aquest jove al qual va colpejar part de l'estructura de l'escenari que es va desprendre per l'aire i l'organització del festival ha decidit cancel·lar definitivament l'esdeveniment.

L'organització del Festival ha emés un comunicat en el qual informa que després de les inclemències meteorològiques ocorregudes aquesta matinada han desallotjat el recinte com a mesura preventiva i amb l'objectiu de garantir la seguretat dels assistents, i es “suspén temporalment” l'activitat. A última hora del matí, els organitzadors anunciaven la cancel·lació definitiva del certamen: “Les adverses i inesperades condicions meteorològiques que es preveu continuen succeint al llarg del dia ens obliguen moralment i per responsabilitat a posar fi a la nostra edició 2022”.

El Festival, que esperava reunir fins al diumenge a unes 320.000 persones, va començar aquest divendres la seua programació oficial de música electrònica. Sobre les quatre de la matinada, unes fortes ratxes de vent ha provocat la caiguda de diverses estructures, entre elles el cartell de grans dimensions de l'entrada principal, i parts dels escenaris, algunes de les quals han caigut sobre el públic.

Segons ha informat el 112 en les seues xarxes socials, els fets s'han produït a les 4.18 hores i s'ha registrat un mort i tres persones ferides amb politraumatismes greus. La Conselleria de Sanitat ha atés 32 persones en diversos hospitals a conseqüència de l'accident d'aquesta matinada a Cullera. D'elles, tres romanen ingressades (als hospitals Clínic, la Ribera i Sant Joan d'Alacant) i una està pendent de valoració (en el Clínic); la resta han sigut donades d'alta.

Així, tretze persones s'han traslladat a l'Hospital de la Ribera: nou han sigut donades d'alta i una roman ingressada amb pronòstic reservat. De les altres tres persones, s'ha derivat una a l'Hospital de Sant Joan d'Alacant (ingressada per fractura), una altra al Clínic (pendent de valoració) i una altra a la Fe (alta). Altres dotze persones han sigut derivades a l'Hospital La Fe, totes donades d'alta; quatre han sigut traslladades a l'Hospital Francesc de Borja, de les quals tres ja han rebut l'alta, mentre que l'altra persona s'ha traslladat a Sagunt (atesa per fractura); altres tres persones han anat a l'Hospital Clínic de València, una d'elles queda ingressada per fractura i les altres dues han sigut ateses en Urgències i no han ingressat. A més, s'ha traslladat una persona des de la Ribera (pendent de valoració).

La Generalitat ha activat a través del 112 un telèfon d'informació i atenció a les víctimes de l'accident ocorregut en el Medusa Festival: 900365112.

Alguns dels assistents han explicat que han notat com una “tempesta d'arena”, un “aire que crema” o “com a fum negre” i han vist com queien sobre la gent diverses estructures, una d'elles de l'escenari principal.

Segons l'Agència Estatal de Meteorologia, durant aquesta matinada s'han produït “rebentades càlides” amb ratxes molt fortes de vent i bruscos ascensos de temperatura.

“Desolats i consternats”

L'organització reconeix estar “completament desolats i consternats” davant els fets que han succeït la passada matinada, al mateix temps que expressen les seues “profundes i sinceres condolences als familiars i amics afectats per les fatals conseqüències esdevingudes anit”.

Segons explicaven, “fa unes hores, la localitat de Cullera i altres limítrofes s'han vist sorpreses per inclemències meteorològiques excepcionals que van causar diversos danys en la infraestructura del nostre recinte. Cap a les 4 de la matinada, un inesperat i violent vendaval va assolar unes certes zones del festival obligant aquesta direcció a prendre la decisió immediata de desallotjar l'àrea de concerts per a garantir la seguretat dels assistents, treballadors i artistes congregats en Medusa Festival”.

“Desgraciadament, el fenomen meteorològic de característiques devastadores va fer que algunes estructures provocaren els inesperats fets”, prossegueixen, per a finalitzar oferint “tot el nostre suport i afecte per als afectats en aquests moments tan durs i tristos. Els nostres pensaments estan en tot moment amb ells, la direcció de Medusa Festival ens posem a la seua disposició quan necessiten”.

Alerta per la forta calor

La Generalitat Valenciana activava aquest divendres l'alerta per la forta calor i el vent de ponent durant tot el cap de setmana, intensificant la vigilància davant el risc d'incendis forestals i extremant les mesures de protecció de les persones. Entre les decisions adoptades pel Govern valencià es trobava el tancament de 17 dels 22 parcs naturals i la prohibició d'activitats esportives i d'espectacles pirotècnics en aquests recintes.

Etiquetas
stats