De Nova Zelanda a Mèxic passant per Corea: 42 xefs participaran en el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca
La 61 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca es prepara per a oferir diumenge que ve la gran cita gastronòmica internacional per excel·lència. En esta ocasió, seran 42 professionals, de 12 països diferents, els que aspiraran a obtindre el títol de 'millor paella del món' cuinant la recepta tradicional del certamen, en les mateixes condicions i amb els mateixos ingredients, en l'emblemàtic Passeig de l'Estació que torna a acollir el Concurs després de dos anys per la pandèmia.
La Regidoria responsable del certamen gastronòmic més antic de quants se celebren a Espanya, es troba ultimant tots els detalls perquè l'11 de setembre l'esdeveniment torne a ser tot un èxit. “La gran repercussió mediàtica i l'interés per participar que desperta entre els professionals, edició rere edició, reafirma a este certamen com un dels més importants a nivell mundial. Enguany hem hagut d'ampliar el nombre de cuiners per a no deixar-nos sense participar a cap país interessat a acudir. Portem molts mesos de treball intens per a poder oferir, tant a la ciutadania com als visitants, un dia de festa i tradició al voltant del nostre plat més internacional. I com a Ciutat Arrossera d'Espanya, estem molt satisfets d'haver aconseguit situar al nostre Concurs en el lloc en el qual es troba”, ha assenyalat la regidora responsable del certamen, Manoli Egea, qui ha volgut aprofitar per a convidar també a la població i visitants a la VII Firarròs, situada al mateix Passeig de l'Estació, durant tot el cap de setmana, i en la qual es podrà degustar una gran varietat d'arrossos, embotits artesanals i dolços tradicionals.
A més, les persones interessades a gaudir de l'autèntica paella del Concurs, poden fer-ho durant tot l'any en un gran nombre de restaurants de la ciutat que ofereixen en les seues cartes la recepta original del certamen. Es tracta d'una de les novetats introduïdes en la passada edició per la Regidoria responsable amb la col·laboració del Gremi d'Hostaleria de Sueca i Platges.
L'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha mostrat la seua satisfacció per poder celebrar la 61 edició del Concurs ja en tota la seua plenitud, després de la suspensió en 2020 i les restriccions que es van haver d'aplicar en 2021. “Per a nosaltres, com a Ajuntament, suposa un tremend orgull comprovar, a base de molt d'esforç i dedicació, els fruits que any rere any recull este esdeveniment gastronòmic de caràcter internacional; l'afecte i admiració que desperta entre els especialistes en la matèria, visitants i mitjans de comunicació; i el respecte i interés per part dels participants, vinguts de totes les parts del món. La nostra obligació és reconéixer la importància d'eixe llegat que ens han deixat i continuar treballant per a millorar-lo”. Així mateix, l'alcalde de Sueca ha tingut paraules d'agraïment per a la regidora responsable del Concurs, l'equip de persones que treballen durant tot l'any perquè el certamen siga un èxit i les empreses patrocinadores que, una vegada més, s'han bolcat amb l'esdeveniment.
“Des de la nova direcció del Concurs apostem, com sempre, per la cura dels nostres patrocinadors i participants, que són una part fonamental del certamen. Conjuntament amb Adolfo Cuquerella, coordinador gastronòmic, enguany hem volgut donar-li un toc renovador a l'organització i coordinació del Concurs”, ha assenyalat Tony Landete, director i coordinador del certamen.
Participants
Pel que respecta als premis que s'atorgaran, a més dels tres guardons a la millor paella de l'edició, s'entregaran premis a la millor paella cuinada per un restaurant local, autonòmic, nacional i internacional. En la present edició, han sigut convidats a participar els negocis d'hostaleria i restaurants de Sueca: Bar Restaurant Galiana, Restaurant Sequial 20 i El Rebost Restaurant. Per la seua part, els concursants de la Comunitat Valenciana seran: Restaurante Mornell (El Palmar, València), Vernetta Restaurante (València), Restaurante Casa Macario (Tavernes de Valldigna, València), Mesón El Molino (València), Venta Sant Jordi (Alcoi, Alacant), Chef Amadeo (Platja de Gandia,València), Restaurante Setaygues (Siete Aguas, València), Restaurant Valhalla (Algemesí, València), Restaurante El Mosaic (Meliana, València), Goya Gallery Restaurant (València), Restaurante Ca Tomás (Alzira, València), Restaurante Casa Granero (Serra, València), Restaurant Al Grano (La Canyada, Paterna, València) i Restaurant Enboga-Bar, València.
Procedents de diverses comunitats autònomes acudiran: Restaurante La Ula (Hotel Santa Eulalia) (Puertollano, Ciudad Real), Restaurante El Muelle del Barrio Pesquero (Santander, Cantabria), Restaurante Atlántico 57 (A Coruña), La Grifería Gastrobar (Puerto de la Cruz, Tenerife), Mesón El Copo (Palmones, Los Barrios, Cádiz), En Blanko Taberna (Pinto, Madrid), Restaurante Catedral Hotel Palacio de La Marquesa (Teruel), Restaurante La Basílica (Candelaria, Tenerife), Tasca y Arroces “El Puente” (Palma de Mallorca), Restaurant l'Arròs (Deltebre, Delta del Ebro), Restaurante Makkila (Madrid), Restaurante Fandango (Es Pujol, Formentera) i Restaurante Gusto Sevilla (Sevilla).
Pel que respecta a la participació internacional, comptarem amb: Tasty Paella (Texas, EUA), La Solórzano (Puerto Rico), Bornheimer Ratskeller (Frankfurt Am Main, Alemanya), Toro Bar (Zürich, Suïssa), Casa Paella LTD (Diamond Harbour, Canterbury, Nova Zelanda), Tapas Revolution Restaurants (Anglaterra), Aupa (Osaka, el Japó), Restaurante Little Spain (Yeonheedong, Seül, Corea), Crocus Servicios Gastronómicos (Guadalupe, Zacatecas, Mèxic), Simply Spanish (South Melbourne, Austràlia), Curie's Catering Group (Bell Gardens, Califòrnia, EUA) i Paella & Gourmet, (Le Touquet Paris plage, França).
Els participants seran valorats, un any més, per un jurat de reconegut prestigi professional amb una llarga trajectòria en el món de la gastronomia des de diferents àrees, que aportarà la seua visió i coneixement al voltant del complex i ancestral món de la paella, on no sols compta saber executar la recepta sinó elaborar-la amb destresa i amb respecte a cadascun dels ingredients.
En la present edició s'entregaran novament els reconeixements de Paellers d'Honor, en esta ocasió a títol pòstum, als reconeguts suecans Antonio Puchades (futbolista) i Pascual Carrasquer (artista faller).
0