Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Ford anuncia la fabricació dels seus models elèctrics a Almussafes i garanteix el futur de la planta valenciana

La planta de Ford a Almussafes.

Carlos Navarro Castelló

València —

0

La factoria de Ford a Almussafes, en la qual treballen 6.000 persones de manera directa i que genera ús de manera indirecta a altres 30.000 que operen en empreses proveïdores, té el futur garantit, almenys a curt i mitjà termini.

La direcció de la multinacional, reunida a Detroit, ha decidit assignar la fabricació dels seus models elèctrics a Almussafes en detriment de la factoria alemanya de Saarlouis, la viabilitat de la qual ha quedat ara sumida en la incertesa. Així ho ha confirmat aquest dimecres la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, a l'eixida de la sessió de control en el Congrés.

D'aquesta manera, en els pròxims anys es durà a terme una transformació de la fàbrica valenciana per a adaptar-la a la producció de la nova generació de vehicles elèctrics.

La planta d'Almussafes tenia adjudicats cinc models de vehicles, que van passar a quatre (Kuga, Transit, Smax i Galaxy) després de deixar de fabricar el Mondeo, i d'ací a 2025 deixarà de produir tots els altres, excepte el Ford Kuga. D'aquesta manera, dins de tres anys la planta s'assegura la producció dels nous vehicles elèctrics.

El passat 27 de gener, UGT, sindicat majoritari, va aconseguir un acord laboral en Colònia amb els directius de la multinacional vinculat al fet que es triara a la planta valenciana per a fabricar els nous cotxes elèctrics. En virtut d'aquest acord, s'establirien increments lineals no consolidables en les taules salarials que sumen 7.000 euros entre 2022 i 2025, i retornar a l'IPC l'any 2026.

En concret, en les taules salarials per a cadascun dels quatre anys l'augment seria el següent: 1.000 euros en 2022, que es pagarien a la signatura de l'acord; 1.500 euros en 2023; 2.000 euros en 2024; i 2.500 en 2025. Es tracta d'un pacte a cinc anys que està condicionat al fet que Ford assigne al juny la plataforma elèctrica dels futurs vehicles a la factoria d'Almussafes.

La companyia va advertir poques setmanes després que descartava el tancament de qualsevol de les plantes, però va advertir que hi haurà retallades de plantilla. “Estem sent testimonis de la major transformació que ha vist la nostra indústria en més de 100 anys (...). Per a complir i optimitzar el nostre pla hem de continuar optimitzant les nostres operacions a Europa. Independentment de la planta que se selecciones, en última instància, és important recordar que encara no es tracta d'una decisió d'inversió de producte. Després de la selecció de la planta, tindrem molta faena per fer per a assegurar el producte a Europa”, va dir en un comunicat als empleats.

A continuació va afegir que “això tampoc és una decisió de tancament d'una planta”. De fet, va afirmar que estan “buscant alternatives, futures oportunitats per a la planta que no siga seleccionada” i va advertir que “això haurà de ser un esforç que incloga múltiples parts, inclosos governs locals i nacionals”.

Finalment, va avançar que “és previsible que tant Saarlouis com València hagen de sotmetre's a un redimensionament de la seua estructura actual”. La direcció de Ford Almussafes va acordar el passat 2 de juny prolongar l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que es va aprovar el mes de març passat fins a finals de juliol.

Etiquetas
stats