Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Campillo destitueix el gerent de l’entitat metropolitana de residus de València per no haver detectat un escàndol de corrupció

Eugenio Cámara, gerent de l'Entitat Metropolitana de Tractament de Residus.

Sergi Pitarch

València —

0

La Comissió d’Hisenda de l’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus (Emtre) aprovarà dimarts una modificació de plantilla en què crearà un lloc d’assessor tècnic a la gerència de l’entitat pública. La intenció de la direcció de l’Emtre és reforçar el control en l’entitat que gestiona més de 70 milions d’euros anuals de la taxa Tamer que paguen en el rebut de l’aigua els veïns de València i tota l’àrea metropolitana després de l’escàndol de corrupció que ha esguitat el director tècnic de l’entitat, José Luis Vayá.

La creació d’aquest lloc va acompanyada de la destitució de l’actual gerent, Eugenio Cámara, a qui el president de l’entitat, el vicealcalde de València Sergi Campillo, ja ha comunicat que no seguirà. Cámara, que va ser nomenat gerent en època de la popular Maria Àngels Ramon-Llin i és gendre de l’exvicealcalde amb el PP Alfonso Grau, deixarà el seu lloc el mes d’abril. La seua plaça, qualificada en l’RLT de confiança, serà ocupada per una persona escollida pel consell d’administració i compartirà les seues funcions amb l’assessor tècnic, que haurà de ser funcionari públic.

Fonts coneixedores de la destitució d’Eugenio Cámara, que té plaça en propietat en l’Emtre, consideren que una gerència no podia eixir indemne després de no haver detectat un escàndol de corrupció protagonitzat per Vayá i dos contractistes que ja investiga un jutjat d’instrucció. I és que el director tècnic de l’Emtre era persona de l’estreta confiança de Cámara.

La Emtre ja ha iniciat el projecte per a personar-se en la causa que se segueix en el jutjat contra Vayá i els dos contractistes.

La investigació d’aquest escàndol de corrupció parteix d’una denúncia davant la Fiscalia de la direcció de l’Emtre el 2018, presidida llavors per la que va ser regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de València Pilar Soriano i que ara dirigeix el vicealcalde Sergi Campillo.

Segons la denúncia, José Luis Vayá, cap de servei de l’Emtre, va crear amb dos interessats més SMV, una empresa contractista, i va mitjançar perquè la seua facturació cresquera de 70.000 euros a 2,2 milions entre els anys 2011 i 2016. L’any 2017 la facturació va ascendir a 1,8 milions d’euros.

Un d’ells havia exercit prèviament com a director general per a la unió temporal d’empreses (UTE) Los Hornillos, entitat que presta el servei de tractament i valorització de residus per mitjà d’una concessió de l’Emtre.

Segons la denúncia, “l’actitud permanentment benefactora que José Luis Vayá ha tingut cap a l’empresa SMV no ha evidenciat mai la imparcialitat pròpia exigible cap a un funcionari públic”.

Etiquetas
stats