Juan Cotino va injectar dos milions en 13 TV a través d’una societat que nomena l’actual vicepresident de la televisió de la COPE
L’ex-vicepresident de la Generalitat i exdirector de la policia nacional amb José María Aznar, Juan Cotino, sempre ha sigut un fan dels mitjans de comunicació. En l’actualitat, apadrina un programa de debat juvenil de La 8 Mediterráneo anomenat “Última Ronda” i sempre ha estat molt vinculat als mitjans de l’Església, encara que a l’ombra.
Un informe de la Guàrdia Civil inclòs en el sumari del cas Erial, que investiga els negocis i les mossegades de l’exministre Eduardo Zaplana pagades per la família de Juan Cotino, ha revelat que la presència del polític conservador en els mitjans de comunicació era més que una ombra. La Unitat Central Operativa (UCO) conclou que Juan Cotino i el seu nebot Vicente –finançador del PP valencià– són propietaris al 99% de l’empresa Shandwick AGR Comunicación SL, al seu torn accionista de 13 TV, la televisió de la Cadena COPE, segons ha avançat el setmanari El Temps.
Els Cotino van comprar el 99% de Shandwick AGR Comunicación SL a través de la seua empresa Alquería Dolores, en la qual Juan Cotino tenia el 60% de la propietat. Cotino i la seua família, quan era membre del Govern de Francisco Camps, van fer una ampliació de capital en Shandwick AGR Comunicación SL de dos milions d’euros i van nomenar l’advocat valencià i expresident de Bancaixa José María Mas Millet com el seu representant en el consell d’administració.
Segons ha explicat Mas Millet a eldiario.es, els dos milions d’euros injectats en la societat accionista de 13 TV van permetre a la societat de Juan Cotino, primerament nomenar el conseller delegat i, en l’actualitat, el vicepresident de la televisió de la COPE en la persona de l’advocat valencià, que matisa que en aquesta empresa només és “representant” i que no té cap propietat.
La injecció dels dos milions es va fer des d’Alquería Dolores a Shandwick AGR Comunicación SL, que al seu torn va injectar els diners en la televisió de l’Església.
La Guàrdia Civil explica en el seu informe inclòs en el sumari del cas Erial que Alquería Dolores “a partir del 2010 du a terme operacions d’entrades i eixides de divises a diferents països, declarades com a invisibles”. Tenen aquesta denominació d’“invisibles”, apunten en l’UCO, “les operacions relacionades amb la prestació de serveis, inversions financeres o en el capital de societats i activitat similar”.
I prossegueix l’UCO: “Entre els països que hi figuren relacionats, cal destacar Luxemburg, pel nombre d’operacions que du a terme Alquería Dolores i atesa la incidència d’aquest país en els fets que s’investiguen en aquesta causa”.
0