Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Un projecte urbanístic fallit del PP pot costar a l’Ajuntament de la Pobla Llarga mig milió d’euros

L'exalcalde 'popular' de la Pobla Llarga Rafael Soler.

Lucas Marco

0

Un projecte urbanístic fallit autoritzat pel govern municipal del PP fa 13 anys a la Pobla Llarga, un municipi valencià de la comarca de la Ribera Alta, pot costar al consistori actual, governat pel PSPV-PSOE, mig milió d’euros en indemnitzacions.

La mercantil Promociones Inmobiliarias Fayos y Bueno SL va obtindre el 2010 la llicència urbanística per a construir quatre habitatges adossats en un immoble situat en una zona amb un programa d’actuació integrada (PAI) executat mitjançant gestió directa per l’ajuntament, llavors governat pel ‘popular’ Rafael Soler.

Després d’obtindre la llicència, l’empresa va començar a construir els habitatges i va subscriure tres contractes de compravenda, però, en acabar la promoció, les sol·licituds de la mercantil dels certificats finals d’obra i les actes de recepció de l’edifici acabat no van obtindre resposta per part del consistori, a pesar que la constructora les va demanar tres vegades.

Les llicències d’ocupació no es van atorgar per la falta de finalització de les obres d’urbanització de la unitat d’execució número 3 del PAI de la Closa, a pesar que havien d’estar acabades cinc anys després de l’aprovació del pla urbanístic. L’operació de compravenda dels tres habitatges es va anul·lar i, el 2017, l’empresa va perdre la propietat pel fet de ser adjudicades a l’entitat bancària Caixa Popular en un procés d’execució hipotecària.

La constructora va plantejar una reclamació de responsabilitat patrimonial, per 509.197 euros, a més dels interessos legals, però una resolució de l’alcaldessa socialista Neus Garrigues la va inadmetre a tràmit el 2017. Així doncs, Promociones Inmobiliarias Fayos y Bueno SL va recórrer contra la decisió i el Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de València va donar la raó al consistori, que al·legava la prescripció.

No obstant això, la secció primera de la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJ-CV) ha estimat el recurs de l’empresa, revocant així la sentència apel·lada i declarant contrària a dret la resolució de l’Ajuntament de la Pobla Llarga. La sentència, que no és ferma, ordena al consistori admetre, tramitar i resoldre “dins del termini i en la forma escaient” la reclamació de responsabilitat municipal.

El TSJ-CV avala que l’empresa va aportar “nombrosa documentació en justificació dels fets que exposava en la seua reclamació” i nega que estiguera prescrita. La constructora al·lega que hi ha una “relació de causalitat” entre la demora de l’ajuntament a concloure les obres d’urbanització de la unitat d’execució del PAI i la impossibilitat d’expedir les llicències d’ocupació dels habitatges.

La indemnització que sol·licita és la diferència entre el cost de construcció de la promoció i el preu que pretenia obtindre de la venda, a més de sumes addicionals en concepte de costos i interessos dels préstecs hipotecaris que va assumir la firma.

Etiquetas
stats