Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Guàrdia Civil deté José María Corbín, cunyat de Rita Barberá, en una nova operació contra la corrupció a València

L'advocat José María Corbín, cunyat de Rita Barberá, exalcaldessa de València.

Miguel Giménez

València —

0

La Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) està duent a terme una desena de registres en diferents llocs (domicilis i entitats de València), entre els quals es troben l'habitatge i el despatx de l'advocat José María Corbín, cunyat de Rita Barberá i lletrat de Mari Carmen García-Fuster, qui fora mà dreta de Barberá i que està implicada en l'operació Taula.

Segons ha avançat el diari La Razón, l'operació està relacionada amb les trames de corrupció investigades per la Fiscalia a l'entorn del Partit Popular, encara que no estaria directament relacionada amb operacions com Imelsa o Erial.

L'operació, en la qual s'han produït diverses detencions, investiga la relació d'un despatx de lletrats amb suposats tripijocs en contractes del consistori en època del PP.

“La córrec a galtades”

El que també fora advocat de Barberá, qui va criticar al Partit Popular per tindre una “aportació fonamental” en la defunció de la senadora, va protagonitzar unes polèmiques declaracions a compte del presumpte blanqueig en el grup municipal del PP a l'Ajuntament de València quan va assegurar: “Si m'assabente que la meua dona (alta funcionària i llavors membre del gabinet de l'alcaldia de València) ha donat els 1.000 euros [quantitat que presumptament es blanquejava], la córrec a galtades”.

José María Corbín és a més el pare de Rita Corbín Barberá, qui ha sonat per a formar part de la candidatura de Vox a la ciutat de València. La neboda de l'ex-alcaldessa de València i ex-senadora popular ha coquetejat amb aquesta possibilitat i va arribar a expressar que com a “militant de base” de la formació d'extrema dreta estava “a disposició incondicional del partit”, a pesar que afirmava que no volia “encoratjar aquest tipus d'especulacions”.

Etiquetas
stats