Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

El periodista detingut assegura haver estat agredit pels Mossos

Bertran Cazorla, a la dreta, amb la samarreta negra, en sortir de la comissaria. (@Mitjansenlluita)

Pau Rodríguez / João França

Barcelona —

El periodista Bertran Cazorla ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra aquesta matinada, a prop de les 7 del matí, mentre mostrava interès per una actuació policial davant la comissaria del carrer Nou de la Rambla, a Barcelona. Segons ha declarat el propi periodista en sortir de la comissaria -on ha passat tot el matí detingut-, els agents l'han copejat després que els preguntés per què no lluïen el número d'identificació policial, el TIP. Cazorla assegura que un grup d'agents se li ha llençat a sobre i l'ha agredit.

L'advocat de Cazorla ha relatat que la policia ha identificat el periodista i un amic seu després que aquests fessin notar als agents que consideraven incorrecta una actuació que estaven duent a terme prop de la comissaria de Nou de la Rambla, al barri del Raval. “El que hem fet ha estat exercir el nostre compromís ciutadà”, ha declarat el periodista un cop en llibertat. Durant la identificació, ja dins les dependències policials, el periodista ha retret als agents que no anaven identificats, fet que ha originat les agressions per part de la policia. Després han traslladat el periodista a dependències sanitàries perquè li curessin les ferides, i en acabat l'han conduït de nou a la comissaria, en aquest cas la de les Corts. El company de Cazorla ha quedat en llibertat.

La versió oficial dels Mossos d'Esquadra, transmesa a catalunyaplural.cat, és que el periodista ha estat detingut per “empentar, cridar i insultar” els agents que miraven d'identificar les persones amb les quals Cazorla es trobava, un grup que anava “passat de voltes”. Sempre segons les afirmacions de la policia, durant la detenció s'hauria produït un forcejament, fet pel qual s'hauria traslladat després el periodista al centre d'atenció primària Pere Camps per verificar que no hi havia ferides -més enllà de les ocasionades pel propi forcejament, segons la policia- i així evitar confusions. Per tot això, s'acusa al periodista d'atemptat contra els agents de l'autoritat.

En un comunicat emès posteriorment, els Mossos han matisat l'actuació de Cazorla -“el noi més alterat”-, el qual asseguren que, un cop ja podia marxar, “ha agafat un joc de claus i s'ha llençat sobre un dels policies, mentre el colpejava”. El periodista està ara pendent de judici, tot i que ja ha avançat que denunciarà les agressions rebudes.

A la comissaria de Les Corts dels Mossos d'Esquadra, mentre Cazorla hi ha romàs detingut -tot el matí-, s'hi han concentrat una cinaquantena de familiars i amics. També hi ha els diputats Ferran Pedret (PSC), David Companyon (EUiA) i David Fernández (CUP).

Bertran Cazorla és un periodista especialitzat en informació de partits i moviments d'extrema dreta, i han tingut ressò algunes informacions seves publicades recentment com la participació de la delegada del Govern, Maria de los Llanos de Luna, en un homenatge a la División Azul. També va participar en l'edició d'enguany de l'Anuari Mediacat, on signava un reportatge sobre les morts ocorregudes en comissaries de policia durant el 2012.

Etiquetas
stats