Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El “full de ruta” de Podem per a incorporar-se al Consell

Antonio Montiel, de Podem, en les Corts Valencianes.

Adolf Beltran

Podem s’incorporarà al Consell a mitjà termini. El secretari general de la formació al País Valencià, Antonio Montiel, ha assegurat aquest dimecres en una trobada amb els periodistes: “En Podem ens sentim preparats per a entrar a formar part del Govern”. També ha explicat, però, que el tema de remodelar el Consell és “una decisió del president”. I, després d’haver considerat que, a parer seu, cal “reestructurar alguna àrea (de l’Administració autonòmica) per a ser més efectius”, ha puntualitzat: “No pensem encara a demanar una conselleria o dues”.

La incorporació del tercer soci del Pacte del Botànic al Consell, per tant, és gairebé segura, malgrat que no té data concreta, tot i que no és difícil situar-la una vegada entrat l’any 2017. Així ho suggereixen els passos previstos a què Montiel sí que ha posat dates aproximades. Aquestes serien les etapes:

Revisió del Pacte del Botànic. En el torn de convocatòria rotatori, toca a Podem citar els seus socis per a la pròxima reunió de seguiment de l’Acord del Botànic sobre el qual se sosté el Consell. Montiel ha explicat que convidarà el president de la Generalitat i líder del PSPV-PSOE, Ximo Puig, i la vicepresidenta i líder de Compromís, Mónica Oltra, a “una conversa al juliol” per a plantejar “una refundació del pacte al setembre”.

Canvis en l’estructura del Consell. En el seminari de Torrevella, el president del Consell, ha recordat Montiel, “va llançar amb molta honestedat el missatge que certs engranatges no funcionaven al 100%. Es pot millorar”. I ha afegit que veu “la necessitat de reestructurar alguna àrea de govern per a ser més efectius”.

Aprovació dels pressupostos del 2017. Podem dóna molta importància a les seues aportacions en l’elaboració dels pròxims pressupostos de la Generalitat, assumpte que ocuparà les Corts Valencianes l’últim trimestre de l’any.

Congrés del partit. La intenció de les organitzacions territorials de Podem és “federalitzar” la seua estructura. Montiel ha anunciat que hi haurà “un congrés del partit” al desembre o al gener. “Cada comunitat decidirà pel seu compte”, ha indicat sobre la necessitat, o no, d’obtenir la conformitat de la cúpula de l’organització que lidera Pablo Iglesias per a entrar en tasques de govern.

Complides aquestes etapes, Podem estarà en condicions d’incorporar-se al Consell. “No pensem encara a demanar una conselleria o dues”, ha insistit Montiel, que ha advertit que el seu partit només entrarà a formar part del Govern “si són compatibles les reflexions” prèvies sobre l’estratègia que cal seguir. A l’hora de la veritat, ho demanarà als seus socis: “En parlarem amb el president i la vicepresidenta, després d’haver parlat de tot allò altre”.

Etiquetas
stats