Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Rita Barberá es va reunir 21 vegades amb el corruptor del cas Azud

L'exalcaldessa de València Rita Barberá.

Lucas Marco

0

Rita Barberá, alcaldessa de València entre el 1991 i el 2015, tenia compromisos fixos en les seues agendes de l’ajuntament: les Falles, el 9 d’Octubre o la cavalcada de Reis. També es repeteixen les cites cada any amb l’empresari Jaime Febrer, presumpte corruptor del cas Azud, segons es desprén de les agendes del consistori intervingudes per la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil en l’escorcoll de l’habitatge de l’advocat José María Corbín, cunyat de la difunta alcaldessa del PP, i de la seua cap de gabinet i germana, Asunción Barberá.

La primera edil popular es va reunir 21 vegades amb l’empresari, presumpte corruptor de la pretesa trama corrupta, entre el 2010 i el 2014. La titular del Jutjat d’Instrucció número 13 de València manté com a principals investigats en el cas Azud Corbín, dels ingressos del qual sospita Hisenda, i Jaime Febrer, empresari especialitzat en l’àmbit urbanístic.

Asunción Barberá, coneguda com a Totón, conservava en el seu habitatge del carrer de les Arts Gràfiques les agendes de la seua germana, que detallen reunions institucionals, trobades discretes (“sense premsa”, apunta algunes vegades), dinars o sopars amb dirigents nacionals del PP i amb periodistes o compromisos personals de la primera edil. Rita Barberá, una alcaldessa que començava la jornada laboral a partir de les 11 del matí segons es desprén de les agendes a què ha tingut accés elDiario.es, mantenia reunions amb empresaris en ocasions comptades. L’únic empresari que repeteix cada any les cites amb l’alcaldessa popular és Jaime Febrer.

Així doncs, el 2010 manté quatre trobades anotades en les agendes de Rita Barberá. L’any següent, manté tres reunions. A la reunió del dimarts 3 de maig de 2011, Febrer assisteix acompanyat de José Ramón Iranzo, representant de Bancaixa Hàbitat; l’arquitecte José María Tomás Llavador, autor de l’ampliació de Fira València i del disseny de la façana marítima de la ciutat, entre altres projectes durant el mandat de Rita Barbera; Luis Conesa, del despatx de l’anterior; a més dels “senyors àrabs” Abdulla Saeed Al Naboodah, un inversor de Dubai, i Sultan Majid Rashed Lootah, actualment analista del Govern de l’emirat.

Unes setmanes abans, el presumpte corruptor del cas Azud s’havia reunit amb l’alcaldessa i amb l’edil popular Cristóbal Grau. El 13 de setembre l’alcaldessa es reuneix de nou amb l’empresari Jaime Febrer, aquesta vegada tot sol. L’exercici 2012 va ser el que en més ocasions es va reunir l’alcaldessa amb Febrer: en la trobada del 5 de juny apareix anotat “Broseta” (el conegut despatx d’advocats assessorava l’empresari en alguns projectes). El 8 de novembre, el presumpte corruptor del cas Azud assisteix a una reunió al migdia que precedeix una trobada entre Barberá i el productor José Luis Moreno. El 26 de novembre, data de l’última reunió d’aquell any, l’empresari assisteix acompanyat per l’arquitecte José María Tomás.

Mentre que el 2013, l’alcaldessa de València llavors es reuneix quatre vegades amb el presumpte corruptor del cas Azud (el 20 de juny en companyia, de nou, de l’arquitecte), el 2014 només figura una reunió amb Jaime Febrer. En l’agenda del 2008, també intervinguda per l’UCO en l’escorcoll de l’habitatge de la seua germana i cap de gabinet i del lletrat José María Corbín, figura una reunió amb els empresaris de la constructora Cyes Fernando Huet i Felipe Almenar, tots dos investigats en el marc del cas Azud.

Etiquetas
stats