Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Guarderia Rural del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars retira diversos artefactes preparats per a la a caça furtiva

Un dels artefactes localitzats per la Guarderia Rural al paratge protegit.

Toni Cuquerella

0

El Servei de Guarderia Rural del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars ha desmantellat diversos mecanismes preparats per a la caça furtiva en l'espai fluvial.

En primer lloc, es tracta de dos punts d'ocultació que s'havien construït amb canyes i perfectament camuflades entre el Pas de la Cossa i el pont de l'autovia CV-18 para fer esperes a l'aguait . Els guardes han trobat al voltant d'un dels dos punts d'ocultació plomes de colls verds que probablement van ser caçats pels furtius. La zona ubicada davall del pont de la CV-18 és un espai tranquil i utilitzat pels ànecs per a descansar i alimentar-se.

El segon artefacte desmuntat pel Servei de Guarderia Rural és una caixa de trampa que els furtius havien instal·lat en els antics camps agrícoles de Borriana. L'artefacte estava amagat entre la vegetació arbustiva. Es tracta d'una caixa trampa que incorpora una plataforma amb llavors enganxades per atraure diverses espècies d'aus granívores com el colom torcaç, la tórtora, la perdiu o el colom. L'artefacte furtiu està ideat perquè l'au una vegada atreta pel menjar, xafe la plataforma i es disparen els pistons que la sostenen deixant a l'animal atrapat en la xarxa de la caixa trampa.

El Servei de Guarderia Rural vigila constantment els 14 quilòmetres lineals de Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, gestionat pels ajuntaments de Vila-real, Almassora, Borriana, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, per tal d'evitar entre d'altres coses la caça i la pesca furtiva.

Etiquetas
stats