Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La ONU advierte de que “las represalias son ilegales” a Israel e Irán
El Ayuntamiento de Marbella recalifica los terrenos de la mansión de la alcaldesa
Opinión - Cómplices de la impunidad de Israel. Por Rosa María Artal

L'Ajuntament de Cullera recupera el xec bebé de 250 euros per a tots els naixements en any electoral

Cullera ha presentat esta mesura que considera "social" i "transversal"

Toni Cuquerella

0

El govern municipal de Cullera (conformat per PSPV i Compromís) i l’Associació d’Emprenedors i Comerciants de Cullera (ACECU) han anunciat que el proxim any 2019 (any electoral) recuperaran el denominat ‘Xec bebé’, una prestació econòmica per a famílies de nounats, adoptats o acollits.

L’ajuda ascendirà a 250 euros que podran gastar-se, a través d’una targeta, en els comerços associats a ACECU en l’adquisició de productes per al bebé: higiene, alimentació, farmàcia, roba, carros, articles complementaris i uns altres de similar naturalesa.

Recorden des de l'executiu local que esta ajuda va ser suprimida en el passat per les retallades que es van aplicar en el consistori i davant els impagaments que patien els comerciants per part de l’Administració local. “La millora en la situació econòmica de l’ajuntament” ha sigut l'argument usat per a la recuperació d'esta iniciativa que comptarà amb una partida de 50.000 euros en el pressupost municipal.

Els beneficiaris seran famílies amb un mínim de dos anys d’empadronament a Cullera i que tinguen la seua residència efectiva en el municipi i en les quals s’haja produït una variació en la unitat familiar per naixement, acolliment o adopció.

L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, emmarca la recuperació del Xec bebé en les polítiques socials del municipi i de foment del comerç local. “És una mesura encaminada a ajudar a les famílies dels nounats, adoptats o acollits a fer front a les despeses derivades de l’increment de la unitat familiar”, ha assenyalat el primer edil.

D’altra banda, “pretenem que la mesura afavorisca les compres a Cullera i contribuïsca a dinamitzar el comerç local”. En eixe sentit, ha destacat que “els diners es quedaran en els comerços de la ciutat, el que suposa un incentiu més per a este sector que és un dels motors econòmics del nostre municipi”.

El regidor de Comerç, Pere Manuel, ha ressaltat que el Xec bebé és una mesura “transversal de política social i foment del comerç local a través de l’associacionisme que representa ACECU”.

L’edil subratlla que l’ajuda suprimida per anteriors governs “és un dret recuperat que a més contribuïx a generar riquesa en un sector tradicional com és el comerç, que representa una font d’ocupació molt important en la nostra ciutat”.

Etiquetas
stats