Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

València pinta senyals en 44 passos de vianants de la Torre per afavorir la seguretat de persones autistes

Un dels nous passos de vianants, amb els nous senyals pintats en blau.

Carlos Navarro Castelló

0

L’Ajuntament de València, a través de les regidories de Serveis Socials i Mobilitat Sostenible, ha començat a pintar pictogrames en 44 passos de vianants de la Torre per afavorir la inclusió de les persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA). Els dibuixos faciliten la comprensió de les normes que s’han d’observar abans de creuar. Es tracta d’un projecte pilot amb què es pretén aconseguir espais urbans més segurs, inclusius i accessibles, eliminant qualsevol tipus de barrera.

La iniciativa comprén 44 passos de vianants que travessen les rutes per a arribar al centre ocupacional per a persones amb TEA de la Torre. La senyalització consisteix en una seqüència de quatre pictogrames de color blau, color que representa l’autisme, situats en la primera franja de cada lateral del pas.

Les imatges indiquen els moviments lògics a seguir abans de passar a l’altra banda del carrer: “para, mira, semàfor, creua”, en el cas dels encreuaments amb semàfor; “para, mira, cotxe parat, creua”, si no hi ha semàfor.

La regidora de Serveis Socials, Isabel Lozano, i el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, va comprovar dimecres la marxa de les faenes de pintura

Lozano va explicar que els pictogrames “són una eina cada vegada més utilitzada per a facilitar la comunicació de persones amb TEA”. Segons l’edil, “faciliten l’aprenentatge i creen un entorn més fàcil de comprendre per a ells, ja que són imatges amb un significat únic, que resulten de gran utilitat per l’agilitat comunicativa”.

De la seua banda, Grezzi va destacar “la importància d’iniciatives d’aquest tipus a l’hora d’afavorir la mobilitat i la inclusió social de les persones amb diversitat funcional” i “com això redunda en la seguretat viària”. Aquest projecte, ha remarcat el responsable municipal, “facilitarà la comprensió de les normes viàries, creant un espai d’accessibilitat cognitiva que millore l’autonomia personal i la seguretat de les persones amb TEA”.

La seqüència de pictogrames és fruit del projecte d’investigació de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Sevilla, juntament amb l’associació TEAVIAL, dirigit per Carlos Hervás-Gómez.

Etiquetas
stats