Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Troben a Gandia tres cossos amb indicis de ser afusellats del franquisme

Imatge de les restes trobades a Gandia.

EFE

0

L'Ajuntament de Gandia ha informat de la troballa de les restes de tres cossos amb “indicis evidents”, segons els arqueòlegs que han realitzat les excavacions, de què es tracta d'afusellats pel règim franquista, a l'espera de la seua identificació.

El regidor de Memòria Democràtica, Nahuel González, ha assenyalat en declaracions a EFE que aquesta troballa suposa una “esperança” per a les famílies, que “són exemple de dignitat” i “per fi tindran descans després de 80 anys demanant justícia i podran enterrar als seus”.

González ha assegurat que la recuperació d'aquests cossos ha sigut possible gràcies a les subvencions de la Conselleria de Participació i Qualitat Democràtica, i és una demostració que “les polítiques de la memòria són necessàries”.

“Hui és un dia històric per a la memòria i la justícia perquè per fi es tanquen ferides”, ha afegit.

Per part seua, la presidenta de l'Associació de Víctimes del Franquisme de Gandia, Núria Martín, ha manifestat que la sensació, després de la notícia que s'han recuperat els cossos, “és inexplicable”.

Martín ha agraït el suport de les institucions, el treball dels arqueòlegs i a tota la gent que “ens ha ajudat”, i espera ara “amb ganes” la identificació dels cossos, que serà la següent fase.

Etiquetas
stats