Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ximo Puig relleva a Aurelio Martínez per Joan Calabuig al capdavant del Port de València

El cap del Consell, Ximo Puig, amb el president de l'APV, Aurelio Martínez

Carlos Navarro Castelló

València —

0

El president de la Generalitat, Ximo Puig, mou fitxes a escassos dos mesos de les eleccions. El ple del Consell aprova aquest divendres el cessament del fins ara president de l'Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez.

El seu lloc el cobrirà el fins ara Secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, persona de la màxima confiança del president, segons ha avançat la Ràdio València Cadena SER i han confirmat a elDiario.es fonts de l'administració autonòmiques.

D'aquesta manera, la vacant de Calabuig l'ocuparà ara Carolina Punset, la qual exercia de Comissionada per a Assumptes Europeus i Iniciatives Estratègiques.

Martínez va prendre possessió del càrrec com a president de l'APV a l'agost de 2015 per designació de Ximo Puig després del polèmic procés de venda del València CF en el qual va apostar decididament pel magnat Peter Lim, aspecte pel qual va ser jutjat recentement.

Com a responsable del Port s'ha vist embolicat en nombrosos problemes per tirar endavant l'ampliació nord amb un projecte modificat en 2018, negant-se a tramitar una nova declaració d'impacte ambiental (DIA) que substituïra a la de 2007.

La validesa d'aquesta DIA ha sigut qüestionada per la Demarcació de Costes, pel Defensor del Poble, pel comité de científics del Parc Natural de l'Albufera i quant a qui ha de tindre la condició d'òrgan substantiu està suspesa cautelarment pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid. A més, l'Advocacia de l'Estat i la Intervenció van tombar la permuta una concessions que beneficiava al navilier Vicente Boluda, conseller de la pròpia APV.

L'aprovació del nou projecte d'ampliació amb la DIA de 2007 es troba embossada en el consell de ministres des de fa tres mesos.

Etiquetas
stats