Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Sanitat investiga vacunacions a 150 persones alienes a les llistes autoritzades en territori valencià

Vials de vacunes

Carlos Navarro Castelló

0

La Conselleria de Sanitat ha acabat la primera fase del seu expedient d’investigació per a determinar si hi ha hagut casos de vacunacions irregulars, és a dir, persones que s’hagen saltat l’ordre establit pel Ministeri de Sanitat per administrar-se la vacuna abans del que els tocava.

Com va informar elDiario.es, la secretària autonòmica, Isaura Navarro, va sol·licitar a principis d’aquesta setmana a tots els departaments de salut informació detallada de totes les persones que no pertanyen a grups de risc inclosos en la fase 1 que s’havien vacunat, així com els motius d’aquestes situacions.

Fonts del departament que dirigeix la consellera Ana Barceló han informat aquest diari que s’han detectat 150 casos del total de 103.826 dosis administrades fins hui.

Segons han explicat, els tècnics estan analitzant ara cas per cas les causes d’aquestes vacunacions: “No significa que els 150 casos siguen irregulars, són persones que no estaven en les llistes inicials, però que poden ser igualment sanitaris o persones de risc, o del grup dos, als quals se’ls han posat vacunes sobrants si algú inclòs en els llistats s’ha negat a posar-se-la”.

Així doncs, “en aquests moments està fent-se aquesta tasca de filtratge i, una vegada sapiem amb certesa quants d’aquests 150 s’han posat les vacunes sense estar autoritzats, es farà públic, igual que si es detecta que entre ells hi ha algun polític”.

Fins ara ja són sis els responsables públics que s’ha confirmat que s’han ‘colat’, en concret, els alcaldes socialistes de Rafelbunyol, Fran López, el Verger, Ximo Coll, i els Poblets, Carolina Vives, a més de l’alcalde del PP de la Nucia, Bernabé Cano, l’edil popular d’Oriola, José Galiano, i Juan Bautista Roselló, diputat provincial d’Alacant també del PP encarregat del centre de salut mental de la corporació.

En el cas de Cano i de Galiano, a més, es dona la circumstància que van accedir sense permís i infringint la normativa a les residències dels seus municipis en què s’administrava la vacuna, motiu pel qual ha obert una investigació la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que suposarà una sanció per als centres de fins a 30.000 euros.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va recalcar dijous que “cap persona que haja rebut la vacuna d’una manera improcedent rebrà la segona dosi”, davant els casos d’alcaldes i regidors que s’han vacunat en les últimes setmanes sense formar part dels grups prioritaris, entre els quals uns quants socialistes.

Etiquetas
stats