Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

La Generalitat subvenciona fins amb 12.000 euros les reformes en l’habitatge habitual de més de 20 anys

Trabajadores de la construcción en la rehabilitación de un edificio. EFE/Juan Carlos Cárdenas

Laura Martínez

0

La Generalitat Valenciana finança obres de fins a 12.000 euros per a reformar cuines, banys, mobiliari amb materials sostenibles i habitatges adaptats per a persones amb diversitat funcional. L’executiu autonòmic posa en marxa la convocatòria d’ajudes del Pla Renhata, que compta amb sis milions d’euros de pressupost enguany; 24 des del primer any que es va posar en marxa, el 2017.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el vicepresident segon i conseller d’Habitatge, Héctor Illueca, han presentat aquest pla, dirigit “a la millora de la vida” i “la decència del conjunt de la societat” i permet “ajudar sectors afectats en els últims anys com la construcció”.

Les ajudes es poden sol·licitar des de dimecres fins al 2 de maig per a obres que estiguen en curs o hagen d’iniciar-se pròximament, amb el compromís que estiguen acabades en sis mesos. Els habitatges han de ser la residència habitual del sol·licitant i tindre una antiguitat superior a 20 anys.

Les ajudes van destinades a implementar mesures de conservació, eficiència energètica i habitabilitat al parc privat d’habitatge, profundament envellit. La meitat dels habitatges a Espanya té més de 40 anys i el 17% dels habitatges en les capitals de província van ser construïdes en 1960, segons el cadastre. Dins del concepte a subvencionar s’inclou el considerat com a obra civil: barandats, revestiments, sanitaris, aixetes, mobles de cuina i bany (només el del lavabo) i instal·lacions. No s’inclouran electrodomèstics, ni calderes o calfadors ni tampoc la placa de cocció, el forn o l’extractor de fums, segons les bases de la convocatòria.

El vicepresident segon de Consell ha assenyalat que l’any passat es van rebre 2.255 sol·licituds d’ajudes del pla, quasi un 50% més que en la convocatòria anterior, i que l’ampliació de la convocatòria permetrà ampliar-ne l’abast. “Garantir un habitatge digne és una prioritat”, ha assegurat Illueca, que ha explicat que es donarà prioritat a les sol·licituds que tinguen en compte la qualitat constructiva o el grau de discapacitat de la persona ocupant o empadronada.

Etiquetas
stats