eldiario.es

9

La batalla per la sanitat valenciana

El periodista Sergi Castillo analitza en el llibre 'La batalla per la sanitat valenciana' (Institució Alfons el Magnànim), del qual oferim un avançament editorial, les claus del procés de privatització de part del sistema del benestar valencià amb el Partit Popular en la Generalitat i el rescat de l'hospital d'Alzira per a la gestió pública dins la nova política del Govern del Pacte del Botànic

El hospital de Alzira

El hospital de la Ribera, a Alzira, paradigma de la privatització de la sanitat valenciana. JESÚS CÍSCAR

El conegut com a 'model Alzira', amb l'emblema de la privatització de l'hospital de la Ribera -recuperat per a la gestió pública la passada legislatura pel Consell del Pacte del Botànic-, va ser impulsat des de la fi del segle passat pel Partit Popular amb Eduardo Zaplana com a president de la Generalitat.

El periodista Sergi Castillo relata com durant dues dècades (1995-2015) es va implantar un negoci que mou milions d'euros de les arques públiques en benefici d'un reduït grup d'empresaris pròxims al PP. Unes determinadas persones van teixir xarxes clientelars al seu voltant per a mantindre els privilegis amb la complicitat d'una Administració que hauria d'haver estat vigilant.

L'arribada a partir del 2015 d'un govern d'esquerres, el del Pacte del Botànic, va portar la reversió d'aquesta política, amb el rescat de la gestió pública de l'hospital d'Alzira, enmig d'una forta batalla que Castillo, autor de llibres com La trama valenciana de Gürtel (2011) i Yonquis del dinero: las diez grandes historias de la corrupción valenciana (2016), explica amb una abundant documentació i declaraciones d'alguns dels implicats.

Reproduïm a continuació, en un avançament editorial, el primer capítol de l'assaig, que arriba aquests dies a les llibreries.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha