Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El concejal y la funcionaria de Chamberí que negaron licencia de obras a la pareja de Ayuso acabaron fuera de sus puestos
El PP de Feijóo cierra filas con Isabel Díaz Ayuso
OPINIÓN | '¡No disparen al periodista!', por Raquel Ejerique

Manises dedica dos carrers als regidors republicans afusellats per la dictadura franquista

Els familiars, al costat de la placa dedicada a un dels edils de Manises represaliats.

Toni Cuquerella

0

Dos carrers de Manises porten des d'aquesta setmana els noms de dos edils víctimes de la repressió franquista en l'exercici legítim del seu càrrec: Antonio Alcácer Agustina, que va ser tinent d'alcalde de la ciutat, i Gabriel López Català, que va ser regidor de la corporació.

L'acte de reconeixement celebrat aquest dimecres és un acord de la Regidoria de Memòria Històrica i l'associació de Familiars de Víctimes del Franquisme de la Fossa 127 de Paterna, el president de la qual és net d'un dels represaliats, i es fa a petició de totes dues famílies.

La regidora de Memòria Històrica de l'Ajuntament de Manises, Pilar Molina, ha indicat que “amb aquest reconeixement volem recuperar la memòria d'aquests manisers que van ser víctimes en el seu moment i oblidats després durant dècades” i ha explicat que “en 2006 es va fer un acord plenari per a posar els noms a 17 carrers de Manises a víctimes de la repressió, deu de les quals ja estan adjudicades”.

A més del retolat i inauguració d'aquests dos carrers, està previst que pròximament s'adjudiquen la resta de vies i es puguen posar els noms de les altres persones represaliades per les seues idees.

En l'acte, al qual van assistir diversos familiars, es van destapar els senyals amb els noms d'Antonio Alcacer Agustina i Gabriel López Català instal·lats en els dos carrers de la zona de Faitanar.

Etiquetas
stats