Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

PP, Vox i Ciudadanos no signen el pacte de suport al col·lectiu LGTBI+ a Xàtiva al que sí que dona suport l'esquerra

El manifest sí que ha tingut el suport de PSPV, Compromís i Xàtiva Unida.

Toni Cuquerella

0

Els partits del bloc de la dreta de Xàtiva (PP, Vox i Ciudadanos) han sigut els grans absents en la signatura de suport al manifest de suport als drets del col·lectiu LGTBI+ confeccionat per l'associació local Arc de Sant Martí. L'escrit 'Acord pels Drets a Ser i a Estimar Lliurement', que consta de huit punts, ha estat signat únicament per l'espectre dels partits de l'esquerra, PSPV, Compromís i Xàtiva Unida, que han estat presents en l'acte celebrat aquest diumenge.

Des del col·lectiu Arc de Sant Martí en la convocatòria s'informava que al pacte “per la normalització i visibilització del col·lectiu LGTBIQ+, pel respecte a les persones LGTBIQ+, per les llibertats i els drets LGBIQ+ i per a erradicar la LGTBIQfòbia” s'havien convidat “tots els partits polítics que concorren a les eleccions locals de 2023 a Xàtiva”.

Així mentre des de PP i Cs es va justificar l'absència per actes electorals centrals de campanya el València, Vox va demanar matisar el contingut de declaració, petició a la qual es va negar el col·lectiu. Posteriorment des de Cs han afirmat que la candidata Yolanda Pérez “va acordar amb el col·lectiu que quedarien un altre dia perquè el dia que els van proposar ja tenien actes programats”, per la qual cosa “estan pendents de quadrar aqueixa reunió, no és que hagen declinat signar. Cs fa costat a aquest col·lectiu com sempre ha fet”.

D'aquesta manera van ser presents com a signants els candidats del PSPV, l'alcalde Roger Cerdà, la de Xàtiva Unida, Amor Amorós, i el número 4 de la llista de Compromís, Germmán González, atés que aquesta formació també tenia acte central de campanya i els seus primers membres de la llista acudien també en senyal de suport, però també van voler subscriure l'acord de suport al col·lectiu LGTBI+.

Etiquetas
stats