Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Sagunt dedicarà les seues Jornades de Memòria Històrica i Democràtica al Xile de Salvador Allende

L'expresident de Xile, Salvador Allende, en una imatgen d'arxiu.

Toni Cuquerella

0

La regidoria de Memòria Històrica i Democràtica de l'Ajuntament de Sagunt organitza les II Jornades de Memòria Històrica i Democràtica entre el 5 i el 15 de desembre, davall el nom 'Espanya i Xile. La història que van fer els pobles'. Este esdeveniment es fa coincidint amb el 50 aniversari del colp d'estat de Xile i la mort del president Salvador Allende. Les activitats es duran a terme tant als Casals Jóvens de Sagunt i el Port de Sagunt com al Centre Cívic Antic Sanatori i al Teatre Begoña.

Els actes de les II Jornades de Memòria Històrica i Democràtica començaran el dimarts 5 de desembre a les 18.30 hores al Casal Jove de Sagunt amb la presentació del cens de plaques d'habitatge de simbologia franquista en el municipi, a càrrec de l'arqueòloga Carme Antoni Balanzà i presentada pel regidor de Memòria Històrica i Democràtica, Roberto Rovira.

Per al dimarts 12 de desembre a les 18.30 hores està programada la presentació del llibre 'Salvador Allende biografía política, semblanza humana', de Mario Amorós de Capitán Swing, al Centre Cívic Antic Sanatori. Després, el dijous 14 de desembre es durà a terme una taula redona a les 19.30 hores al Teatre Begoña davall el títol 'Transicions i Memòria', i en la qual participaran Baltasar Garzón, Vicent Garcés i Roberto Rovira. Finalment, el divendres 15 de desembre a les 19 hores al Casal Jove del Port de Sagunt s'emetrà el documental 'Salvador Allende', dirigit per Patricio Guzmán, i que seguix la vida del president xilé des de la seua infància fins a la seua mort.

“Des de l'equip de Govern començàrem ja fa dos legislatures a avançar en matèria de memòria democràtica, amb qüestions com la substitució dels carrers amb noms que exaltaven la dictadura, homenatges als qui van ser assassinats per defensar la democràcia i la llibertat”, ha assenyalat el regidor de Memòria Històrica i Democràtica de l'Ajuntament de Sagunt, Roberto Rovira.

Etiquetas
stats