Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Presó per a tres dels huit detinguts per l'agressió ultradretana en un casal antifeixista de Castelló que va deixar un ferit greu

Imatge de la protesta feta diumenge passat a Castelló contra l'agressió feixista.

Toni Cuquerella

0

La titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Castelló ha decretat aquesta vesprada l'ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança de tres dels huit detinguts a Castelló de la Plana per la seua presumpta vinculació amb l'agressió d'un grup neonazi en el casal antifeixista La Cosa Nostra de la capital de la Plana que va acabar amb un home de 32 anys ferit greu.

Per als altres cinc arrestats, la magistrada ha acordat durant el matí la seua posada en llibertat provisional, amb mesures cautelars consistents en compareixences en seu judicial cada 15 dies. La causa està oberta inicialment, i sense perjudici d'ulterior qualificació, per delictes d'homicidi en grau de temptativa, lesions, desordres públics i delicte d'odi.

Els fets van tindre lloc el 2 de març en el context de les festes de la Magdalena de Castelló quan el casal celebrava un acte col·lectiu en què va irrompre un grup de prop de trenta ultradretans que anaven encaputxats i armats amb barres de ferro i bats de beisbol amb els quals van agredir els participants.

Alguns testimonis van cridar al 112 i la Policia Nacional ha investigat l'agressió, que fins ara s'ha saldat amb huit persones detingudes amb càrrecs de temptativa d'homicidi, lesions, delicte d'odi i desordres públics. Els testimonis apuntaven grups d'ultradreta i neonazis, que es reuneixen a la grada ultra del Castelló, el Fons 1922, vinculada al Front Orellut. “Nazis violents van aparèixer llançant objectes” en “una agressió sense precedents”, afirmaven.

Diumenge passat es va produir a Castelló una concentració de protesta per l'agressió ultra en la qual van participar diversos centenars de persones. Per la seua banda, la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, va declarar que els autors de l'atac serien detinguts i l'atac “no quedaria impune”.

Segons ha explicat Ràdio Castelló, les detencions s'han pogut realitzar gràcies a haver-se trobat un bat de beisbol ensangonat en els voltants del casal on es va produir la violenta agressió.

Etiquetas
stats