Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
ESPAI DE DIÀLEG | Vicent Marzà

“No es pot cobrar per un servei que está concertat amb la Generalitat. Els pares ho han de denunciar”

Adolf Beltran entrevista a Vicent Marzà.

Adolf Beltran

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, fa balanç de la legislatura a les portes d'aprovar-se els últims pressupostos abans de les eleccions de maig del 2019. Marzà critica l'actuació de la Secció Quarta de la Sala de lo Contensiosa Administrativa del Tribunal Superior de Justicia (TSJ) valencià i l'actitud del PP i de Ciutadans contra l'increment de l'oferta d'educació pública i del valencià.

Recuperar l'educació pública

“L'educació pública s'havia degradat molt. Es va tirar al carrer cinc mil professors”

El conseller d'Educació critica que en les anteriors legislatures del PP se centraven les polítiques en l'increment de le concertació.

Les sentències del TSJ

“No hem vingut a maquillar el sistema, no volem que es faça negoci en l'educació. Els canvis que estem proposant en educación tenen oposició en els poder establerts”

Marzà parla de l'actuació de la justícia, que ha condicionat part de la política educativa.

El plurilingüisme

“No pot ser que els únics xiquets que aprenen anglés siguen els que les seues famílies els poden pagar clases particulars”

Marzà manté la seua aposta pel plurilingüisme i anuncia que continuarà endavant amb la política d'increment de l'ensenyament en anglés i valencià.

Política cultural

“Hem d'aconsseguir que la cultura siga una indústria potent que cree llocs de treball”

El conseller defensa que la Cultura arribe al carrer, com s'ha aconseguir en la gestió del Centre del Carme de València.

¿Candidat a primàries?

“En el Govern aprens que no es pot fer tot d'un dia cap a l'altre, però que els canvis s'han de fer de manera profunda”

El conseller anuncia que es presentarà a les primàries de Compromís per a ser candidat en les elecciones autonòmiques de l'any que ve.

Pots veure l'entrevista sencera ací:

Etiquetas
stats