Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Podemos y Sumar, historia de la ruptura personal y política entre Iglesias y Díaz
Pablo Bustinduy: "Desarrollar los derechos sociales es defender la democracia"
Opinión - Cumpleaños agridulce de la Constitución. Por Javier Pérez Royo

El bisbe Munilla acusa el Govern d’“humiliar” les víctimes del terrorisme per transferir les competències de trànsit a Navarra

El bisbe José Ignacio Munilla.

Amb una foto de l’atemptat contra la casa caserna de la Guàrdia Civil de Vic del 1991 en què es veu un agent uniformat amb la cara sagnant i una xiqueta en braços, ha arremés el bisbe d’Alacant-Oriola, José Ignacio Munilla, contra el Govern a través del seu compte de Twitter relacionant una mesura del Govern amb els atemptats d’ETA de fa dècades.

Munilla s’ha tornat a alinear amb l’estratègia de l’extrema dreta de vincular les negociacions dels pressupostos generals de l’Estat del Govern amb Bildu, i també les que en paral·lel s’han fet durant dècades per a la transferència de les competències de trànsit a Navarra.

Qui va ser bisbe de Sant Sebastià entre el 2009 i el 2021 –i un dels més destacats prelats ultres de l’Església catòlica– ha dedicat paraules dures a l’executiu en escriure en Twitter: “El fet que un Govern atorgue als hereus polítics d’una banda terrorista la capacitat d’humiliar a qui van ser les seues víctimes, a canvi del seu suport per a mantindre’s dotze mesos més en el poder, és simplement immoral”.

Amb aquestes paraules Munilla vinculava la decisió sobre les competències en matèria de trànsit amb el fet d’apartar-ne la Guàrdia Civil i, de passada, acusava d’ofendre amb això les víctimes del terrorisme perquè s’haurien negociat amb EH Bildu. Una acusació de la dreta a què el Govern ha respost. La vicepresidenta Nadia Calviño recordava dijous que va ser amb José María Aznar en la Moncloa quan es va iniciar el procés per a transferir la competència de Trànsit a Navarra. Amb aquest canvi, va explicar, “no es redueix” la presència de la Guàrdia Civil a Navarra, sinó que “fins i tot” es reforçarà“.

Etiquetas
stats