Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Alzira demana ajuda urgent a Conselleria pels desperfectes patits pel monestir de la Murta durant les pluges torrencials

Imatge de l'estat de les ruines monestir de la Murta

Toni Cuquerella

0

Després de dos importants episodis de pluja amb elevats percentatges de litres d’aigua per metre quadrat és el moment de fer balanç per tal d’assabentar-se de la manera en què s’ha vist afectat el patrimoni cultural d'Alzira.

La vicealcaldessa i regidora de l’àrea, Isabel Aguilar, ha visitat junt amb els tècnics municipals, realitzant una visita a un dels elements patrimonials amb més valor i estima per a tots els alzirenys, el monestir de Santa Maria de la Murta.

Les fortes precipitacions han degradat alguns dels elements estructurals del monestir, per la qual cosa es fa necessària una urgent actuació amb l’objectiu d’estabilitzar les zones afectades de l’emblemàtica edificació i que a hores d’ara passen a ser d’extrema vulnerabilitat davant possibles nous episodis de pluges torrencials.

El conjunt monumental data del segle XV i compta amb un element característic com és la torre dels Coloms, un element defensiu que s’ha aconseguit mantindre dret al llarg de segles i, per tant, “hem de seguir preservant-la”, ha assegurat Aguilar.

Ara és moment de precisar al detall totes les necessitats d’actuació al conjunt monàstic per tal d’estabilitzar totes aquelles parts on siga més necessari intervindre i sol·licitar a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana la immediata intervenció en la salvaguarda de les ruïnes del monestir.

Etiquetas
stats