Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Universitat de València nomena l’exconseller socialista Vicent Soler president de la fundació que gestiona les pràctiques

Vicent Soler, elegido presidente de la fundación ADEIT de la Universitat de València.

Laura Martínez

0

L’exconseller d’Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat Valenciana, el socialista Vicent Soler, serà el nou responsable de la fundació que gestiona les pràctiques externes de la Universitat de València. L’exconseller, nomenat l’abril passat president del Consell Social de la institució acadèmica, substitueix en la presidència de la Fundació Adeit María Emilia Adán, que ha ocupat tots dos llocs durant els últims quatre anys.

La institució destaca l’“amplíssima trajectòria” de l’exconseller en l’àmbit universitari. Llicenciat en Econòmiques el 1972, ha sigut catedràtic d’economia aplicada i director del Departament d’Estructura Econòmica de la Universitat de València i Research Scholar per la London School of Economics.

Entre el 2012 i el 2015, abans d’assumir la cartera d’Hisenda en el primer Govern del Pacte del Botànic, va ser degà de la Facultat d’Economia d’Universitat de València. En el camp polític ha sigut conseller d’Administració Pública de la Generalitat Valenciana entre el 1985-1987, regidor a l’Ajuntament de València i conseller d’Hisenda i Model Econòmic en les dues últimes legislatures. Va ser destituït el maig del 2022, en l’última remodelació de Consell de Ximo Puig.

En un comunicat, l’exconseller ha apuntat: “Assumisc aquest càrrec amb molta il·lusió i amb el repte de continuar incentivant la relació entre el món de la universitat i l’àmbit empresarial i social, missió principal de la Fundació Adeit”. El professor ha posat el focus en la necessitat d’adaptar-se als canvis del sistema productiu des de l’àmbit universitari com més de pressa millor i ha subratllat l’“enorme impacte” que la universitat té en l’economia i la societat i, especialment, ha apuntat al seu paper clau en la formació dels futurs professionals. “La Universitat de València és la fàbrica més important de capital humà”, ha conclòs.

Etiquetas
stats