Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Ajuntament de Villena acorda amb Adif eliminar els passos a nivell amb tres nous ponts

Fulgencio Cerdán, alcalde de Villena.

Toni Cuquerella

0

L'Ajuntament de Villena i el Govern central, a través d'Adif, han acordat la supressió dels passos a nivell a l'entorn del futur Node Logístic i la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) en l'espai pròxim al polígon Industrial de Bulilla, que suposarà l'existència de tres ponts, segons ha explicat l'alcalde de Villena, Fulgencio Cerdán.

La proposta, que executarà el Ministeri sense cost cap per a l'Ajuntament, suposa la reposició de l'actual Pont de Sant Joan, un segon pas elevat a 3,5 quilòmetres i un tercer que realitzarà la Generalitat en el seu projecte de connexió de l'autovia A-31 amb l'estació de l'AVE.

La proposta del Ministeri de Transports té en compte el disseny i el projecte previ de construcció del Node Logístic Llevant Interior, annex a la via, i a la futura Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) que pretén ampliar el Polígon Industrial de Bulilla.

Cerdán ha afegit que el projecte de construcció dels ponts per a eliminar els passos a nivell inclou una carretera paral·lela a la via fèrria que connectarà els tres ponts, des de la nova construcció del pont de Sant Joan amb els futurs passos elevats. “Aquesta construcció suposarà aprofitar els camins existents i generar un últim tram amb el pont de la A-31. Des d'aquest punt, també es construirà un nou vial que connectarà directament amb l'actual zona industrial de Bulilla”, ha comentat el primer edil.

Aquests projectes se sumen a l'eliminació de passos a nivell en el nucli urbà, que suposa una inversió total –a càrrec del Ministeri de Transport– de quasi 25 milions d'euros.

Etiquetas
stats