El tribunal del judici del 'cas Alqueria' cita com a testimonis al president de la Diputació de València i l'anterior cúpula

Els acusats del 'cas Alqueria'.

Lucas Marco

València —

0

L'anterior cúpula de la Diputació de València, a més de l'actual president Toni Gaspar i la vicepresidenta María Josep Amigó, desfilarà per la sala del judici del 'cas Alqueria'. Així ho ha decidit la secció primera de l'Audiència Provincial de València que jutja a 14 càrrecs del PSPV-PSOE i de Compromís per les contractacions suposadament irregulars en l'empresa pública Divalterra.

Els magistrats han resolt les qüestions prèvies plantejades per les defenses dels acusats i ha citat a declarar com a testimonis a l'actual president Toni Gaspar, a la vicepresidenta Maria Josep Amigó i a l'actual consellera de Transparència de la Generalitat Valenciana, Rosa Pérez Garijo

A més, també han sigut citats com a testimonis l'exdirigent socialista José Manuel Orengo, actualment en l'empresa privada; l'exdiputat provincial i assessor en la Presidència de la Generalitat Valenciana Pablo Seguí; la senadora socialista Mercedes Berenguer Llorens, l'exdiputat provincial de Compromís Pilar Moncho; l'exportaveu de Ciutadans en la institució provincial José Enrique Aguar, i a l'exdiputat provincial per València en Comunitat Roberto Jaramillo. També cita a Pau Pérez Lledó, inicialment acusat en el 'cas Alqueria' i contra qui la Fiscalia va retirar l'acusació.

La secció primera de l'Audiència Provincial de València ha denegat la petició de les defenses perquè els acusats pogueren declarar més endavant però si que ha acceptat que alguns es puguen asseure a la vora dels seus lletrats a la sala Tirana II de la Ciutat de la Justícia.

Els magistrats també rebutgen la sol·licitud d'expulsió de les acusacions populars, exercides pel PP i l'entitat Acció Cívica contra la Corrupció. Això sí, la resolució de qüestions prèvies dictat per l'Audiència Provincial de València insta els populars als “defectes de representació advertits”.

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats