Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La consellera Mollà suspendrà el Consorci de la Vega Baixa, en mans del PP, “si manté la inacció en la gestió de residus”

La consellera Mireia Mollà, en una visita a la planta de transferència a Dolores.

Carlos Navarro Castelló

0

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, va advertir dilluns el Consorci de Residus de la Vega Baixa que li retirarà les competències en la gestió “si manté l’actual deixadesa deliberada de no facilitar la recollida separada dels municipis i el tractament dels residus en planta de tractament final”.

La consellera va retraure la “inacció” de l’entitat, presidida per l’alcaldessa de Bigastre, Teresa Belmonte, que podria “conduir al col·lapse” en la gestió dels residus dels 27 municipis de la comarca del Baix Segura, “a més de tensar el sistema en altres àrees de gestió de la província”.

“No estem disposats a abandonar les més de 350.000 persones que viuen a la comarca ni a posar en risc la gestió dels residus en un moment crucial per a l’economia de la zona, així que inste la presidència del Consorci a començar a treballar des de la responsabilitat en la recollida, el transport i el tractament en planta”, va assegurar Mollà. La presidència del Consorci està en mans de l’alcaldessa de Bigastre, Teresa Belmonte (PP).

La consellera es va referir a la “passivitat” del Consorci Vega Baixa i va reclamar l’obertura de la planta de transferència de Dolores, una inversió de la Conselleria d’Agricultura de 2,6 milions d’euros, “que augmentaria la capacitat i la flexibilitat del sistema al Baix Segura”.

La Generalitat disposa d’escrits i comunicacions de diversos consorcis de residus i àrees de gestió controlats pel PP, en què es neguen a tractar la totalitat de residus domèstics que generarà el Baix Segura aquests mesos de juliol i agost. Concretament, Elx (consorci A5) i Alacant ciutat (consorci A4), que sumarien a la seua pròpia sobreestacionalitat turística, la generada en els 27 municipis que integren el consorci A6.

La Conselleria, per tant, ha decidit prendre cartes en l’assumpte, d’acord amb les previsions de l’article 6.5 de la Llei 10/2000 de residus de la Comunitat Valenciana. En aquesta línia, va citar la Diputació d’Alacant, el president de la qual és el líder del PP a la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, a actuar en favor del conjunt d’àrees de gestió de la província, així com a invertir “en les millors tècniques disponibles i abandonar les subvencions al transport de la fracció resta, contràries a l’actual legislació estatal”.

Etiquetas
stats