Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El president del Port de València, amb un sou superior al de Ximo Puig, va cobrar més de l’autoritzat el 2020

El president de l'Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez.

Carlos Navarro Castelló

0

Els presidents de les autoritats portuàries estan entre els càrrecs del sector públic més ben pagats. El seu sou ve regulat pels pressupostos generals de l’Estat i en el cas del president de l’Autoritat Portuària de València (APV), el socialista Aurelio Martínez, l’any 2021 va tindre una retribució total de 117.931 euros, superior al que cobren per exemple el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig (85.115 euros), o el president del Govern, Pedro Sánchez (90.010 euros).

Malgrat els seus elevats emoluments, segons ha esbrinat elDiario.es, una auditoria interna recent sobre l’Àrea De Recursos Humans elaborada per Ports de l’Estat i relativa al Pla de Control Intern impulsat per l’organisme estatal ha detectat que la retribució del president de l’APV va superar el límit autoritzat en l’exercici del 2020.

En concret, l’auditor assenyala que en les percepcions de Martínez s’han d’incloure totes les retribucions en espècie abonades, inclosa la caixa de Nadal que es regala a tota la plantilla (també al president), una assegurança mèdica, una altra de vida i vals de menjar.

Per aquest motiu, l’informe insisteix que la retribució del president ha d’ajustar-se a l’import autoritzat en què ha d’incloure’s qualsevol retribució en espècie, per la qual cosa recomana que s’esmene aquesta situació.

Fonts de l’APV han reconegut que el document indica “diferències derivades de les retribucions en espècie fins ara no advertides en auditories anteriors” i que la quantitat excedida en el cas del president, que ja s’ha tornat, ascendeix a 890,10 euros. Les mateixes fonts afigen que en els exercicis següents s’ha esmenat aquesta observació feta per l’auditor.

En una situació semblant estan diversos alts càrrecs, ja que a conseqüència del pagament de retribucions en espècie i la despesa per l’IRPF que és assumida per l’APV l’auditor ha detectat diferències en les retribucions bàsiques mitjanes en les categories de director (1.007 euros), sotsdirector (3.583 euros), cap d’àrea (302 euros) i cap de departament (212 euros).

L’auditoria va passar per l’últim consell d’administració de l’APV celebrat dimarts passat 24 de gener i en la roda de premsa posterior no es va aprofundir en l’informe, que tampoc està publicat en el web de l’APV.

Etiquetas
stats